Annons

Ett steg närmare handbolls-VM

Folkpartisten och den stora handbollsvännen Caj-Åke Andersson, Öved, väckte nyligen i regionstyrelsen förslaget om att försöka få handbolls-VM 2009 förlagt till skånsk mark.
Sport • Publicerad 26 januari 2006

Nu har han fått övriga styrelseledamoter att ställa sig bakom förslaget.

Region Skåne har verkligen fått blodad tand. Efter golftävlingen Solheim Cup och sommarens segeltävlingar Americas Cup siktar politiker och tjänstemän nu på att få handbolls-VM till Skåne 2009.

Annons

– Finalen skulle kunna gå i Malmö. Den planerade nya handbollshallen där väntas bli klar 2008, säger Uno Aldegren (s), regionstyrelsens ordförande.

Regionen är som bäst i färd med att samordna en framställan till Handbollförbundet i samråd med de mest berörda kommunerna, som har hallar och publik. Till dessa kommuner räknar Uno Aldegren förutom Malmö också Helsingborg, Landskrona, Lund, Ystad, Eslöv och Kristianstad.

Att Sverige alls ska få handbolls-VM 2009 finns det inget beslut om. Men nu börjar lobbyverksamheten, om svenska och skånska handbollförbundet nappar på idén.

Gunilla Ingels

Fredrik Sörensson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons