Annons

Fallsegern näraför Drott…

IFK Ystads tränare Basti Rasmussen tog till en brottarterm för att beskriva hur han kände det en bit in i den andra halvleken. – De hade oss i en brygga. Inget tu tal om en saken. 16 minuter in i den andra halvleken ledde de med 22– 20.
Sport • Publicerad 6 november 2006
Sergo Datukasvili var en av många som vaknade till liv i den andra halvleken. Här överlistar han Linus Bohlin i Drottmålet.
Sergo Datukasvili var en av många som vaknade till liv i den andra halvleken. Här överlistar han Linus Bohlin i Drottmålet.Foto: 

Det går inte att ta misste på den lättnad – rent av glädje– som Basti utstrålade när han steg ut från omklädningsrummet till den församlade presskåren för att ge sin syn på matchen.

– Det här var otroligt skönt. Nu är vi fyra poäng före Drott. Hade de vunnit hade vi haft samma poäng.

Annons

Efter en krampaktig första halvlek lossnade det för IFK i den andra även om det skulle dröja 17 minuter inna IFK:arna övertog ledningen. – Vi blev stressade och för att inte bli det måste man ha större självförtroende och det får man bara genom att vinna fler matcher.

Och kanske är IFK:arna på väg att bättra på sitt självförtroende i och med en här segern.

– Vändningen i den andra halvleken kom tack vare att spelare som "Alex", Marko och Sergo vaknade till liv i samtidigt som Anders började göra en del viktiga räddningar i den andra halvleken, menade Basti.

Och kanske var det framför allt Alexanders förvandling från anonym och mållös kantkille i den första halvleken till sjumålsskytt i den andra segern kunde bärgas.

– Alex fick betydligt mer att jobba med i den andra halvleken, påpekade Basti som ödmjukt inte var sen att hylla sina gäster. – Drott spelade taktiskt och smart i den första halvleken då de kanske hade lite flyt med enkla mål på grund av att vi slarvade. I den andra var det vi som fick de enkla målen. Drott hade dessutom en bra målvakt (Stephen Nielsen) och en mycket duktig vänstersexa i David Löfgren.

Dessvärre får IFK inte suga på segerkaramellen så värst länge.

– Nej, det är en ny match på onsdag då vi har Sävehof borta. Just därför var det så viktigt och skönt med den här segern.

Jan Andersson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons