Annons

FCK kan få möta United i EL-kvartsfinal

Om FC Köpenhamn vänder 0–1 mot turkiska Başakşehir blir det sannolikt en kvartsfinal i Europa League mot Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United.
Fotboll • Publicerad 10 juli 2020
FC Köpenhamns Pierre Bengtsson hoppas säkert på Europa League-kvartsfinal mot Manchester United. Arkivbild.
FC Köpenhamns Pierre Bengtsson hoppas säkert på Europa League-kvartsfinal mot Manchester United. Arkivbild.Foto: Gian Ehrenzeller/AP/TT

Premier League-laget har 5–0 efter den första åttondelsfinalen mot österrikiska Linz.

Kvartsfinaler och semifinaler i Europa League har lottats innan ens något lagt har spelat klart åttondelsfinalerna. Det är bestämt att alla matcher från kvartsfinal och framåt ska spelas i Tyskland – i Köln, Duisburg, Düsseldorf och Gelsenkirchen med final i Köln den 21 augusti.

Annons

De kvarvarande åttondelsfinalerna ska spelas den 5–6 augusti. Matcherna Inter–Getafe och Sevilla–Roma, som inte hann inleda åttondelsfinalspelet, avgörs i enkelmöten.

Så här lottades kvartsfinalerna, som ska avgöras den 10–11 augusti:

Sjachtar Donetsk/Wolfsburg (2–1 i första åttondelen)–Basel/Frankfurt (3–0)

Manchester United/Linz (5–0)–FC Köpenhamn/Başakşehir (0–1)

Inter/Getafe–Leverkusen/Glasgow Rangers (3–1)

Wolverhampton/Olympiakos (1–1)–Sevilla/Roma.

I semifinal möts Olympiakos/Wolverhampton//Sevilla/Roma och Linz/Manchester United/Başakşehir/FC Köpenhamn. I den andra ställs Inter/Getafe/Glasgow Rangers/Leverkusen mot Wolfsburg/Sjachtar Donetsk/Frankfurt/Basel.

Semifinalerna spelas den 16–17 augusti.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons