Annons

Felix Rohlin tog hem DM-titeln

Tioårige Felix Rohlin från Tomelilla har vunnit DM-titeln i karting och har chansen att vinna den sydsvenska SKCC-klassen också.
karting • Publicerad 25 augusti 2018
Felix Rohlin med DM-pokalen i sin hand.
Felix Rohlin med DM-pokalen i sin hand.

Genom åren har det kommit fram mängder av duktiga motorförare från Tomelilla och Felix Rohlin är den senaste i raden. Felix bor fortfarande i Tomelilla med sin famlij men tävlar numera för Kristianstad kartingklubb och teamet KH Racing i Stockholm.

Nyligen säkrade Felix DM-titeln i Formel Micro-klassen genom att göra bra ifrån sig på hemmabanan Åsum ring utanför Kristianstad. I tre av fyra DM-tävlingar har Felix tagit en pallplats.

SKCC, som står för sydsvenska kart champion cup, består av åtta deltävlingar, varav fyra utgörs av nämnda DM-tävlingar. I SKCC-serien ligger Felix för tillfället på fjärde plats av 36 förare, men med två deltävlingar kvar finns det fortfarande chans till slutseger.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons