Annons

Fem matchers avstängning för bandytackling

Det blir flera matchers avstängning för den hårda tackling som Anders Persson gav Oscar Westh när Motala mötte Bollnäs i bandyns elitserie.
Bandy • Publicerad 4 december 2020
Motalas Anders Persson stängs av i fem matcher efter tacklingen mot Oscar Westh. Arkivbild.
Motalas Anders Persson stängs av i fem matcher efter tacklingen mot Oscar Westh. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tacklingen skedde när lagen möttes i veckan. Westh blev förd till sjukhus efter att ha vårdats länge på isen.

Disciplinnämnden bedömer "tacklingen som vårdslös och att Anders Persson kommer med fart in i situationen med en ryggtackling som följd utan intention att ta bollen". Det säger nämndens ordförande Bengt Arwidsson till Radiosporten.

Annons

Westh blev medvetslös redan i fallet mot isen, och fördes i ambulans till sjukhuset. Dagen efter kom beskedet att Westh fått en kraftig hjärnskakning.

– Det är det mest respektlösa jag sett på en bandyplan under mina 35 år. Jag hoppas det blir en väldigt lång avstängning, sade Andreas Westh, pappa till Oskar Westh och assisterande tränare i Bollnäs till SVT.

Andreas Westh uttalade sig även till Bandypuls, och tyckte att Anders Persson inte skulle få spela mer denna säsong.

– En sådan spelare ska inte få vara mer på bandyplan den här säsongen, om du frågar mig, sade han till sajten.

Avstängningen på fem matcher motsvarar en tio matchers avstängning i SHL, enligt disciplinnämnden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons