Annons

Fin seniordebut för Jesper Jensen

Tomelillakillen Jesper Jensen, 17, har tagit steget upp från junior- till seniorklassen och gjorde nyligen debut i sin nya klass. Och han gjorde det med den äran, en tredjeplats och en förstaplats i två deltävlingar i Svenska cupen.
Sport • Publicerad 11 november 2008

– Det är de första seniortävlingarna jag ställt upp i. Jag trodde nog att det skulle vara lite tuffare att gå upp i seniorklassen, säger Jesper.

I den andra deltävlingen av Svenska cupen i Malmö hamnade Jesper på tredje plats i sin -67 kg-klass. Han vann sin första match klart men förlorade sedan knappt mot Sverigeettan.

Annons

– Det var okej ändå. Jag var absolut inte chanslös mot honom, fortsätter Jesper.

Stockholm var nästa anhalt för Svenska cupen och Jesper och där slapp han möta Sverigeettan, som hoppade över just den tävlingen. Jesper tog tillfället i akt och vann sin klass efter tre fina matcher.

Han vann den första på knockout, i den andra kastade motståndaren in handduken och i finalen vann Jesper med knapp marginal.

– Men jag hade ändå full koll på matchen och ledde hela tiden.

Nästa framträdande för Jesper blir SM i Trelleborg första helgen i december. Målet är att ta medalj.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons