Annons

Finaltörstande lag drabbar samman i YA-cupkvarten

Lunnarp– IFK Ystad är sista paret ut i kvartsfinalerna i YA-cupen. I kvällens pott ligger en semifinalplats mot Gislövsdal.
Sport • Publicerad 19 juni 2006

Det är länge sedan kvällens båda lag hade några framgångar att tala om i YA-cupen. IFK Ystad har inte varit i final sedan 1982 och Lunnarp faktiskt inte sedan 1957. LIta därför på att det är två taggade lag som gärna vill ta sig till semifinal för att få chansen att spela om en finalbiljett.

Lunnarp har redan slagit ut division 5-lagen Skivarp och BW 90 på väg fram till kvarten och räds inte IFK Ystad heller. Lunnarp har visat sig ha en förmåga att höja sig mot lag från högre divisioner.

Annons

– Vi har slagt ur underläge i de andra matcherna och det passar oss bra. IFK Ystad är favorit men vi ska nog ge dem en match. Vi är i alla fall väldigt laddade och ser väldigt mycket fram emot matchen, säger LBK:s spelande tränare Magnus Högström. IFK Ystads tränare Jonas Stridsberg har respekt för Lunnarp men håller ändå med om att favorittrycket ligger på hans mannar.

– Lunnarp har varit på hugget i cupen så vi är förvarnade. Men samtidigt har det känts bra för oss också under våren. På 18 spelade matcher har vi faktiskt bara förlorat en och tanken är inte att det ska bli den andra mot Lunnarp, säger Jonas.

Lunnarp kommer till spel helt ordinarie medan IFK Ystad saknar Ola Thorkelsson och Jimmy Andersson samt har frågetecken för Emanuel Jönsson och Magnus Wester.

Fredrik Sörensson

Lunnarps ip klockan 19.

Lunnarps BK (trupp): Anders Bäckman, Mattias Kristensson, Johan Nordström, Mattias Högström, Ulf Schönström, Patrik "Bryggaren" Persson, Christian Olofsson, Michael Högström, Magnus Högström, Azem Puhovac, Mattias Andersson, Johan Svensson, Patrik "Paddy" Persson, Marcus Vidal, Mattias Axelsson, Roger Malmqvist.

IFK Ystad (trupp): André Andersson, Sebastian Nasser, Henrik Stridh, Patrik Nilsson, Andreas Green, Staffan Nilsson, Magnus Wester, Andreas Wallin, Emanuel Jönsson, Mattias Nilsson, Ola Wirén, Johan Hansson, Anders Wulff, Emil Engström, Christoffer Karlsson.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons