Annons

Förlust för skadedrabbat IFK

IFK Ystad är alltjämt utan seger på bortaplan i Elitserien under hösten. Och vad värre är. Laget åkte under nedflyttningsstrecket efter onsdagens förlust mot Hammarby i Eriksdalshallen. De regerande svenska mästarna vann med de klara siffrorna 33–20 efter 15–9 i halvtid.
Sport • Publicerad 19 november 2008
Espen Christensen var bra i IFK:s mål, men det räckte inte. Bild: Ronney Lantz
Espen Christensen var bra i IFK:s mål, men det räckte inte. Bild: Ronney LantzFoto: 

- Vi räckte inte till i denna match, Vi hade för många spelare borta av olika anledningar. Men man har det lag man har och får försöka göra det bästa möjliga av situationen. Kanske man som tränare kan förvänta sig mer av några rutinerade killar. De visade tyvärr för mycket uppgivenhet. Starkt dock av Espen Christensen i målet att hålla så bra koncentration under hela matchen, sammanfattade tränaren Krister Lindgren sitt lags insats.

De spelare som saknades var Niclas Ekberg och André Olsson (skadade), Peter Lindström (sjuk) och Fahrudin Zaimovic (avstängd).

Annons

Espen Christensen var den klart bäste spelaren i IFK Ystad. Han noterades i den officiella spelarstatistiken för 23 räddningar men hade säkerligen fler. Framför allt efter pausen, då han svarade för många frilägesräddningar. Totalt såg han också till så att Hammarby missade fyra straffkast.. (Två sköts utanför stolparna).

- Det spelar egentligen inte någon roll att jag hade många parader, när laget förlorar med 13 bollar, sade Espen Christensen på presskonferensen.

I övrigt var det inte så många spelare i IFK Ystad som rosade marknaden denna novemberkväll i anrika Eriksdalshallen. I första halvleken antecknade sig endast fyra IFK-spelare i målprotokollet. Efter pausvilan blev det något bättre. Totalt hade gästerna åtta målskyttar.

Bäst av utespelarna var sexmålsskytten Jonas Busk. Två av fullträffarna kom via straffkast. Även Anders Jacobson och Filip Karlsson kan få ett godkänt betyg. Kantspelet var betydligt sämre än motståndarens. Och i försvaret räckte inte laget till riktigt.

Hammarby repade sig starkt efter den stora förlusten mot Sävehof. Nu fungerade anfallsspelet betydligt bättre med bland annat många mål på kontringar.

Målvakten Michael Åström fick pris som hemmalagets bäste spelare för sina 21 räddningar. Hans fina utkast bäddade också för snabba uppspel med mål som följd.

Bajen hade elva målskyttar. Den enda av utespelarna som inte antecknade sig i protokollet var Adam Johansson. Han hade chansen på ett straffkast men sköt långt utanför buren.

Patrik "Pava" Johansson, Jimmy Karlsson och Erik Höglund var de som bör framhållas mest i hemmalaget.

Hammarbys tränare och tillika herrlandslagets förbundskapten, Staffan Olsson, beklagade att IFK Ystad saknade så många ordinarie spelare.

- Den kartläggning och analys som vi hade gjort på Ystadspelarna före matchen, fick kastas. Den stämde ju inte alls när matchen började, sade Staffan.

Annons

Nicklas Ekbergs skadeläge, avvaktar Staffan Olsson med spänning.

Bra domare inför 928 åskådare var Göran Jonsson och Henrik Mäkinen.

Jan Wigren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons