Första cuptiteln på nio år – Real Madrid firar ej

Real Madrid är spanska cupmästare för första gången sedan 2014. Detta efter att huvudstadsklubben finalbesegrat Osasuna med 2–1. Stor matchhjälte blev tvåmålsskytten Rodrygo.
– Jag vill fortsätta att vinna den här cupen många fler gånger, säger Rodrygo till den spanska tv-kanalen La 1.
Fotboll • Publicerad 7 maj 2023
Real Madrids Rodrygo, i mitten, blev stor matchhjälte när Real Madrid tog hem spanska cupen.Foto: Jose Breton/AP/TT

Real Madrid tog ledningen redan efter en minut och fyrtiosju sekunder. Fixstjärnan Vinícius Júnior dribblade bort ett par försvarare och assisterade sin brasilianske landsman Rodrygo som pangade in 1–0 via ett Osasuna-ben.

Därefter fortsatte lagen att bjuda på en böljande och chansrik fotbollsmatch. I den 26:e minuten överlistade Osasunas Abdessamad Ezzalzouli, som är inlånad från Barcelona, Real Madrid-målvakten Thibaut Courtois – Dani Carvajal lyckades dock rensa bort marockanens chipp innan bollen rullade över mållinjen.

Tidigare Real-spelare kvitterade

Således gick lagen till halvtidsvila vid ställningen 1–0 till Real Madrid.

I den 57:e minuten kom kvitteringen. Den 28-åriga mittfältaren Lucas Torró, som tidigare tillhört Real Madrid, drog till på halvvolley och bollen letade sig in tätt intill bortre stolproten.

Ett par minuter senare återtog Real Madrid ledningen när Rodrygo satte sitt andra mål för kvällen från nära håll. Det blev även slutresultatet. Copa del Rey-titeln var Real Madrids 20:e – men den första sedan 2014.

"Speciell dag"

– Vi är mycket nöjda, vi pratade om att Madrid inte hade vunnit den här turneringen på länge. Det var en väldigt speciell dag för mig, med två mål. Det var en titel som jag ville vinna eftersom det var den enda titeln jag saknade, säger Rodrygo.

Något storslaget titelfirandet kommer det dock inte att bli. Det rapporterar den spanska tidningen Marca.

På tisdag ställs Real Madrid nämligen mot Manchester City i den första, av två, Champions League-semifinaler mellan klubbarna.