Annons

Förtjänar din klubb ett pris?

Förtjänar din förening ett pris? Är din tränare värd en rejäl prischeck?Passa på att nominera till Idrotts-galan.Från och med nu är det möjligt att försöka övertyga juryn vilka föreningar, atleter och ledare som ska få strålkastarna riktade mot sig vid 2009 års idrottsgala.
Sport • Publicerad 3 november 2008
Olle Månsson, i mitten, ledare i Österlens badmintonklubb, blev årets trotjänare. Arkivbild: YA
Olle Månsson, i mitten, ledare i Österlens badmintonklubb, blev årets trotjänare. Arkivbild: YAFoto: 
Köpingebro IF utsågs till Årets förening och Fredrik Lidberg, ordföranden, tog emot prischecken.
Köpingebro IF utsågs till Årets förening och Fredrik Lidberg, ordföranden, tog emot prischecken.Foto: 

I början av 2008 hölls tidernas första idrottsgala i Surbrunnsparken i Ystad. Det blev succé. Flera hundra kom för att hylla det lokala idrottslivet. Utöver en rad rörda och glada pristagare fick publiken se Adde Malmberg i högform i rollen som konfrencier och Linda Bengtzing göra ett charmigt framträdande. Dessutom inledde GK Splitt galan med en tempofylld dansshow.

Vid 2009 års idrottsgala, som hålls 7 februari på samma ställe, har Adde ersatts av Leif "Loket" Ohlsson, Linda Bengtzing av Brolle Jr och gymnasterna i GK Splitt av showdansare från Studio Danza. Dessutom kryddas anrättningen av Frans och Elias. Men det blir inte bara på artistfronten som det blir förnyelse.

Annons

Kvällens huvudpersoner, pristagarna, kommer också att bytas ut.

Vilka som kommer att vinna?

Makten ligger hos folken. Eller åtminstone en stor del av den.

Från och med nu är det fritt fram att nominera till idrottsgalan. Finns det en riktig eldsjäl i din förening? Är ungdomsverskamheten på topp? Finns det en bortglömd domare som förtjänar en utmärkelse? Eller en riktig stjärna bland de aktiva?

Gå in på www.idrottsdagen.seoch nominera din kandidat i en eller flera av följande klasser:

Årets eldsjäl.Till en person som visat upp ett brinnande engagemang och gjort en betydande insats för det lokala idrottslivet.

Bästa idrottare manlig.Till den man som uppnått de bästa idrottsliga resultaten och som representerar en klubb i sydöstra Skåne.

Bästa idrottare kvinnlig.Till den kvinna som uppnått de bästa idrottsliga resultaten och som representerar en klubb i sydöstra Skåne.

Årets ambassadör.Den person som har sina idrottsliga rötter i sydöstra Skåne men som i sin karriär framförallt är aktiv på andra platser på vår jord. Är framgångsrik och en god representant för vårt område.

Årets förening.Den förening som har haft stora sportsliga framgångar under året men också haft god ordning på sin verksamhet i övrigt.

Annons

Årets ungdomsförening.Den förening som kan visa upp bredd i sin verksamhet, som har ett utpräglat socialt ansvar och betonar alla barns lika värde.

Årets ledare.Den ledare som har lyckats skapa goda resultat för sin klubb eller sina adepter och samtidigt varit en god förebild.

Årets domare.Den domare som har varit framgångsrik i sitt uppdrag samt upparbetat förtroende och respekt bland aktiva och ledare samt varit ett föredöme för sina domarkollegor.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons