Annons

Fotboll: Spännande match i Sövestad

Här är torsdagens småklubbsfotboll
Publicerad 21 april 2017

Division 6 sydöstra

Sövestad-Blentarp 2-2 (1-0)

Annons

Sövestad bordade första poängen i en spännande match mot Blentarp. Hemmalaget var mer på hugget än i tidigare matcher och skapade mycket i första. Jesper Persson gav Sövestad ledningen, och hemmalaget var en stolpträff från 2-0. I andra tog Blentarp över och gästerna behövde bara nio minuter att vända till 2-1. Med kvarten kvar kvitterade Jesper Persson och såg till att årets första poäng blev klar. Persson tillsammans med Adam jönsson imponerade.

– Tidigare har vi bara gjort en bra halvlek. I dag jobbade vi hårdare och visade mer disciplin. Jag är nöjd med poängen och att vi visade vad vi kan, sa Sövestads tränare Leif Henningsson.

 

Svenstorp-Brösarp 2-4 (2-3)

Svenstorps kräftgång fortsätter efter nytt nederlag mot Brösarp. Det började positivt för hemmalaget som tidigt satte press och gjorde 1-0. Kort därefter kvitterade gästerna på straff, och en stund senare fullbordade Brösarp vändningen. På övertid kvitterade Svenstorp, men i anfallet efter tog gästerna ledningen på nytt. I andra hade hemmalaget ett kompakt tryck i jakten på en kvittering, men istället kom avgörande 2-4.

- Vi har inte riktig kommit in i division 6. Vi spelar bra mot alla lagen men bjuder på alldeles för billiga mål. Oliver Andersson och Måns Nilsson var riktigt bra i dag, sa Svenstorps tränare Kevin Rasmussen.

Division 7 sydöstra

Glemmingebro-Esperöd 0-7 (0-4)

Efter att ha tagit poäng i premiären har det gått tyngre för Glemmingebro. I förra matchen tvingades laget lämna walk over, och i torsdagens möte mot Esperöd kom nästa smäll. Gästerna satte standarden direkt och gjorde 1-0 efter några sekunder. Esperöd spelade ut hemmalaget i första och ledde med 4-0 i paus. I andra hade Glemmingebro en positiv period där laget fick ha en del bollinnehav. Men när orken tröt kunde Esperöd på nytt bättra på sin målskillnad.

– De var riktigt duktiga och ville hela tiden ha boll. Vi hängde helt enkelt inte med. Stefan Fredriksson och Rasmus Mårtensson var stabila där bak, sa Glemmingebros tränare Stefan Mattisson.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons