Annons

Fotbollsdöden har slagit till igen

På senare år har det rapporterats om nedlagda damlag i fotboll i sydöstra Skåne i parti och minut.
Och nu är det dessvärre dags igen.
Gärsnäs AIS lider av spelarbrist och kommer inte att komma till start i division 3 den här säsongen.
fotboll • Publicerad 12 februari 2018
Gärsnäs AIS, här med rutinerade Petra Lindström-Karlsen vid bollen, kommer inte till spel som självständig division 3-klubb den här säsongen.
Gärsnäs AIS, här med rutinerade Petra Lindström-Karlsen vid bollen, kommer inte till spel som självständig division 3-klubb den här säsongen.Foto: Mark Hanlon

Tanken är i stället att Gärsnäs trupp kommer att uppgå i seriekollegan OT 15, som ju i sin tur är en tre år gammal sammanslagning av Onslunda IF och Tomelilla IF.

Zerny Persson, lagledare i OT 15, bekräftar att det finns planer på ett samarbete.

Annons

– Det här är väldigt nytt för alla inblandade parter så vi har inte gått igenom detaljerna än. Vi ska ha ett möte i veckan där vi ska reda ut allting och hur det här samarbetet ska gå till, säger Persson.

Klart är i alla fall att Gärsnäs AIS plats i division 3 är avanmäld och detta på grund av att spelarmaterialet är för tunt. Enligt uppgift finns det inte mer än tio till tolv spelare i Gärsnäs som är beredda att satsa, vilket är på tok för lite för att upprätthålla en hel trupp.

– Förra tisdagen var Gärsnästjejerna och tränade med oss och det verkade som om de skulle kunna komma överens med våra tjejer. Även om vi ledare kan komma fram till hur det ska se ut så är trots allt det viktigaste att gamla och nya spelare trivs med varandra, fortsätter Zerny Persson.

I OT 15 saknas det däremot inte spelare. En titt på hemsidan skvallrar om att det är många i truppen. Och nu kan det alltså bli ett dussin till som ansluter.

– Vad jag hört så tyckte ett par av Gärsnässpelarna att de skulle lägga ner damverksamheten helt och hållet. Sedan fanns även idén om att prova med Sankt Olof/Kivik men det landade ändå i en tanke kring ett samarbete med oss, förmodligen för att vi också ligger i division 3 och Sankt Olof/Kivik i fyran.

Vad som händer med klubbnamnen Gärsnäs AIS och OT 15 kan man bara spekulera i. Det har ju funnits sammanslagningar mellan flera klubbar på andra håll i sydöstra Skåne, med Liga, LEV 06 och BSH som främsta exempel. Å andra sidan är det andra som väljer att behålla båda namnen, till exempel Sankt Olof/Kivik och Charlo/Rynge.

– Vi får se hur det blir. Jag har inget svar att ge förrän vi haft vårt möte, säger Zerny Persson.

YA har sökt representanter för Gärsnäs AIS fotbollssektion för en kommentar.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons