Annons

Framgångar för Färs i dressyr

Färs duktiga dressyrryttare har haft fina framgångar även denna helg.Vid tävlingarna på hemmaarenan i Vollsjö vann Sofie Nytorpe Gillberg och Tiddelipom två klasser och lika framgångsrik var Sofie Andersson.
Sport • Publicerad 12 november 2008
Sofie Andersson tog två segrar med Holliday vid hemmatävlingarna i Färs. BILD: PRIVAT
Sofie Andersson tog två segrar med Holliday vid hemmatävlingarna i Färs. BILD: PRIVATFoto: 
Sofie Nytorpe Gillberg också Färs tog också en dubbelseger med c-ponnyn Tiddelipom. BILD: GERD CRONESTÅL
Sofie Nytorpe Gillberg också Färs tog också en dubbelseger med c-ponnyn Tiddelipom. BILD: GERD CRONESTÅLFoto: 

Förra helgen blev Johanna Due Boje svensk mästarinna och den här helgen var det Färs ponnyryttare som fick glänsa på hemmaplan i tufft motstånd med dressyrekipage från hela Skåne.

Båda Sofiorna vann överlägset poängmässigt.

Annons

Sofia Andersson och d-ponnyn Holliday vann klassen lätt B:1 med 78.621 procent. Ner till andraplacerade Hanna Stenelius var det ett rejält skutt, Hanna red hem 69.310 procent.

I klassen lätt A: 1 vann Sofie också med Holliday med 71.053 och Hanna Stenelius fick ihop 67.89 och ytterligare en andraplats. Hollyday kom till Sofie i februari. Stoet är bara sex år och ägs av Camilla och Carita Axelsson från Skurup.

Camilla har ridit henne i klasser utom tävlan.

Sofia Nytorpe Gillberg red Tiddelipom, som är en kategori c-ponny i lagtävlansklassen. Sofie red ihop 69.429 procent och klubbkompisen Sofie Andersson och Chopin kunde känna sig slagna med tre procent.

Chopin är en ponny från Danmark som gått höga klasser tidigare men det är först nu hos Sofie Andersson framgångarna har börjat komma. I lätt A: P1 slogs klasserna ihop med c- och d-ponnyer.

Sofie Nytorpe Gillberg och Tiddelipom vann överlägset klassen med 71.842. Andraplacerade Linnea Gustavsson från Ängelholm fick 67.368 procent.

Sofie Nytorpe Gillberg är en flitig tävlingsryttare. Så gott som varje helg tävlar hon antingen med stor häst eller med ponny.

Gerd Cronestål
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons