Annons

Franska stjärnan öppnar för comeback

Franska fotbollsstjärnan Wendie Renard ledde upproret och slutade i landslaget i protest mot förbundskaptenen. När nu Corinne Diacre fått sparken kan den förra lagkaptenen komma tillbaka.
Fotboll • Publicerad 14 mars 2023
Fransyskan Wendie Renard under EM i fjol. Nu hoppas hon på VM-spel efter att förbundskaptenen fått gå.
Fransyskan Wendie Renard under EM i fjol. Nu hoppas hon på VM-spel efter att förbundskaptenen fått gå.Foto: Rui Vieira/AP/TT

– Det är förbundskaptenen som ska ta ut mig om jag spelar bra för min klubb. Så varför inte återvända? Jag är en tävlingsmänniska i hjärtat, jag älskar den här tröjan och vill göra allt för att vinna en titel i den, säger Renard till radiostationen Europe 1, enligt Reuters.

För några veckor sedan gick Renard ut i sociala medier och sade att hon inte kommer att spela i landslaget så länge Diacre ledde det. Hon sade att hon inte "stod bakom det nuvarande systemet" i landslaget. Timmarna senare lämnade anfallarna Kadidiatou Diani och Marie-Antoinette Katoto samma besked.

Konflikten ledde till att Diacre fick sparken i förra veckan. Ännu är ingen ersättare utsetts. VM spelas i Australien och Nya Zeeland den 20 juli-20 augusti.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons