Franska stjärnan öppnar för comeback

Franska fotbollsstjärnan Wendie Renard ledde upproret och slutade i landslaget i protest mot förbundskaptenen. När nu Corinne Diacre fått sparken kan den förra lagkaptenen komma tillbaka.
Fotboll • Publicerad 14 mars 2023
Fransyskan Wendie Renard under EM i fjol. Nu hoppas hon på VM-spel efter att förbundskaptenen fått gå.
Fransyskan Wendie Renard under EM i fjol. Nu hoppas hon på VM-spel efter att förbundskaptenen fått gå.Foto: Rui Vieira/AP/TT

– Det är förbundskaptenen som ska ta ut mig om jag spelar bra för min klubb. Så varför inte återvända? Jag är en tävlingsmänniska i hjärtat, jag älskar den här tröjan och vill göra allt för att vinna en titel i den, säger Renard till radiostationen Europe 1, enligt Reuters.

För några veckor sedan gick Renard ut i sociala medier och sade att hon inte kommer att spela i landslaget så länge Diacre ledde det. Hon sade att hon inte "stod bakom det nuvarande systemet" i landslaget. Timmarna senare lämnade anfallarna Kadidiatou Diani och Marie-Antoinette Katoto samma besked.

Konflikten ledde till att Diacre fick sparken i förra veckan. Ännu är ingen ersättare utsetts. VM spelas i Australien och Nya Zeeland den 20 juli-20 augusti.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.