Annons

Fransson nekas prövning – karriären över

Dopningsavstängda brottarstjärnan Jenny Fransson får inte sin överklagan prövad av Cas, idrottens skiljedomstol.
Nu väljer 33-åringen att avsluta karriären.
Brottning • Publicerad 4 januari 2021
Jenny Fransson, till vänster, nekas prövning i idrottens skiljedomstol Cas och nu är hennes karriär över. Arkivbild.
Jenny Fransson, till vänster, nekas prövning i idrottens skiljedomstol Cas och nu är hennes karriär över. Arkivbild.Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Fransson hade överklagat sin fyra år långa dopningsavstängning till Cas. Men nu har idrottens skiljedomstol meddelat att man inte tar upp fallet.

Detta sedan hennes överklagan kommit in en dag för sent.

Annons

Hennes juridiska ombud Mats Larsson säger till DN att han inte hade uppmärksammat att tidsgränsen var satt till den 16 november.

Enligt Larsson hade Cas ändå kunnat ta upp fallet om motparten, Riksidrottsnämnden (RIN), gett sitt godkännande. Han har vid flera tillfällen uppmanat Cas att ta kontakt med RIN, men i stället kom ett brev från Cas den 30 december där man meddelade att fallet inte kommer att tas upp.

– Det känns aldrig som att man haft en ärlig chans och nu finns det inget mer att göra. Man ska bara acceptera att det är så här, säger Fransson uppgivet till DN.

Det har snart gått ett år sedan Jenny Fransson lämnade ett positivt dopningstest för den förbjudna anabola steroiden metyltestosteron. Hon har hela tiden hävdat sin oskuld och säger sig inte veta hur preparatet hamnade i hennes kropp.

Jenny Fransson blev världsmästare 2012, tog OS-brons i Rio 2016 och sågs som ett stort medaljhopp inför OS i Tokyo innan dopningsavslöjandet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons