Annons

Fredricson enda guldhjälten till ryttar-EM

Peder Fredricson är den enda av trion som red hem Sveriges historiska OS-guld i Tokyo som ställer upp i EM i Tyskland i september.
Ridsport • Publicerad 12 augusti 2021
Peder Fredricson ställer upp i EM.
Peder Fredricson ställer upp i EM.Foto: Johan Nilsson/TT

Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann finns inte med i den landslagstrupp som förbundskapten Henrik Ankarcrona tagit ut till ryttar-EM.

Det blir en för kort återhämtningsperiod för deras hästar att tävla i EM så nära inpå OS. Det innebär att det inte blir någon tävling på "hemmaplan" för Henrik von Eckermann som i många år var anställd hos tyske stjärnan Ludger Beerbaum där EM-tävlingarna avgörs i Riesenbeck, Tyskland.

Annons

Peder Fredricson kommer dock till start, men inte på stjärnhästen All In. Fredricson väljer att tävla på Catch Me Not S och får sällskap av OS-reserven Rolf-Göran Bengtsson i det svenska laget.

Även Angelica Augustsson, Douglas Lindelöw och Evelina Tovek ingår i den svenska truppen.

EM i hästhoppning avgörs 1-5 september.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons