Annons

Fredrik fyra i USM

Fredrik Christiansson, Vinco cykladein på en fin fjärdeplats i tempoloppet för pojkar 11-12 år, endast drygt fem sekunder från bronset.
Sport • Publicerad 3 juli 2002

- Med tanke på att det här var hans allra första SM-start får det betraktas som godkänt. Han var kanske lite nervös och sen har han ännu inte den rutinen som krävs för att rätt kunna disponera loppet, säger Fredriks pappa och tillika tränare Per Christiansson. Vann gjorde Johan Nystrand från Uddevalla som gick ut allra först. Fredrik däremot startade först som 19:e man och var 24 sekunder efter Johan i mål. Kanske spelade det lynniga vädret en viss roll. Det var omväxlande regn och sol och under sådana förhållanden gäller det självklart att ha tumme med vädergudarna. Fredrik klockades för 8.44 på den fem kilometer långa banan. Vann gjorde som nämnts Johan Nystrand med Dennis Derell, Falken på andraplats och Jonas Ahlstrand, Ramnäs på bronsplats. I dag fortsätter SM-tävlingarna med bland annat tempo för pojkar och flickor i åldersklasserna 13-14 år och 15-16 år. Här har Vinco tre deltagare på startlinjen och enligt Per har samtliga en bra chans. - Emelie Holgersson är självfallet det stora hoppet i flickor 15-16 år men hon har inte vunnit något tempolopp i år och har därför inte pressen på sig. Men också Jonna Svensson-Ohlin (F 13-14) och Tobias Larsson (P 13-14) har bra chanser att hävda sig, avslutar Per Christiansson.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons