Annons

Svahn också sjuk – nu skärper landslaget rutinerna

Längdlandslaget har förvandlats till en sjukstuga.
Nu har även Linn Svahn vänt hem från Norge och missar veckans världscuptävlingar i Drammen.
Sedan tidigare hade också Frida Karlsson meddelat att hon står över på grund av liknande symptom.
Skidor • Publicerad 13 mars 2023
Linn Svahn, här under skid-VM i Planica häromveckan, är sjuk och missar tisdagens världscupsprint i norska Drammen.
Linn Svahn, här under skid-VM i Planica häromveckan, är sjuk och missar tisdagens världscupsprint i norska Drammen.Foto: Christine Olsson/TT

En förkylning stoppade Frida Karlsson från femmilen i Holmenkollen i helgen. Nu visar det sig att 23-åringen inte heller kommer till start i tisdagens sprint i Drammen, och hon lämnade därför Norge på måndagen.

"Frida Karlsson känner sig efter att ha tränat under förmiddagen fortfarande inte redo för att tävla. Hon åker nu hem från Norge för att ladda inför tävlingarna i Falun", skriver landslaget i ett uttalande.

Annons

Karlsson var den enda av de svenska längddamerna som skulle ha åkt båda världscuptävlingarna i Norge.

Nu får hon i stället försöka bli frisk till världscupen i Falun i helgen.

Detsamma gäller Linn Svahn som inte ens hann landa i Norge innan hon kände sig krasslig.

"Linn Svahn har vänt hem på grund av sjukdomssymptom i planet och kommer inte till start imorgon. Det är för tidigt för att med säkerhet veta någonting inför världscupen i Falun", skriver landslaget.

Efter VM i Planica, som tog slut för drygt en vecka sedan, har flera svenska åkare blivit sjuka. Bland annat fick både William Poromaa och Emma Ribom ställa in sitt deltagande i Holmenkollen på grund av förkylningar.

De senaste sjukdomsfallen gör att landslaget nu kommer att införa hårdare restriktioner inom landslagsgruppen, skriver man.

Säsongen närmar sig slutet för längdåkarna och utöver Falun, som är nästa stopp för världscuptävlingarna, väntar avslutande tävlingar i Estland och Finland veckan därpå.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons