Annons

Frida Karlsson tränar med tyska landslaget

Frida Karlsson kommer att träna med det tyska längdlandslaget.
Och hon gör det samtidigt som Sveriges landslag tränar på samma ort.
Längdskidor • Publicerad 10 augusti 2022
Frida Karlsson ska träna med det tyska landslaget. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Strax efter att Frida Karlsson och Maja Dahlqvist bröt sig ur det svenska längdlandslaget skrev TT att de kunde komma att träna med det tyska landslaget.

– De (Frida Karlsson och Maja Dahlqvist) är välkomna att komma ner och träna med tyskarna om de vill, sade Mia Karlsson, Fridas mamma och manager.

Annons

Det hela var aktuellt då Per Nilsson, Frida Karlssons personliga tränare, blev tränare för det tyska damlandslaget i början av maj.

Nu kommer också Karlsson att träna några pass med det tyska landslaget i Torsby nästa vecka. Med i Torsby är tyskduon Katharina Hennig och Victoria Carl, som tog OS-guld i sprintstafetten i vintras.

– Fridas situation är spännande på många sätt. Hon har väldigt hög kapacitet, så Frida kommer nog att köra hårdare på träningarna än vad hon egentligen får, men Hennig och Carl har andra styrkor och de kan kanske lära lite av varandra, säger Per Nilsson till VG.

Karlsson kommer att befinna sig i Torsby mellan 14 och 21 augusti. Flera av dagarna kommer hon att vara på plats samtidigt som det svenska längdlandslaget.

Men i det svenska lägret säger man sig inte vara särskilt påverkade av det.

– Det blir stora grejer runt det, men för oss är det ingen dramatik. Det är inte så speciellt, säger Anders Byström.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons