Annons

Froome byter stall – nästa år

Den fyrfaldige vinnaren i cykelklassikern Tour de France, britten Chris Froome, byter stall till nästa år.
Han går till israeliska Start-Up Nation.
Cykel • Publicerad 9 juli 2020
Cykelstjärnan Chris Froome byter stall efter säsongen. Arkivbild.
Cykelstjärnan Chris Froome byter stall efter säsongen. Arkivbild.Foto: Mahmoud Khaled/AP/TT

Efter elva säsonger i team Ineos, som tidigare hette Team Sky, gör 37-åringen en nysatsning i det relativt nya stallet.

"Jag ser fram emot utmaningen och att bli utmanad av deras talanger samt att sträva för fortsatta framgångar", säger Froome till stallets webbplats.

Annons

Froome vann Tour de France 2013, 2015, 2016 och 2017 och den finländske sportchefen i Israel Start-Up Nation, Kjell Carlström, säger att man hoppas på fler framgångar:

"Chris Froome är den perfekta frontfiguren för att markera att vi är en seriös utmanare, framför allt i Tour de France. Hans karriär har varit fantastisk och vi tror att han har både viljan och fysiken att vinna fler Grand Tour med oss och samtidigt agera som mentor till våra unga talanger, och hjälpa dem att lyckas", säger Carlström.

Det israeliska stallet startades 2015 och har genom att ta över Katjusja-Alpecin fått en fast plats i världstouren, och därmed en automatisk plats i de stora loppen som Tour de France.

Årets Tour de France flyttades fram två månader och startar den 29 augusti.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons