Annons

Fury och Usyk nära stormöte

Boxning • Publicerad 11 mars 2023
Tyson Fury efter WBC-titelmatchen mot Dillian Whyte den 23 april förra året. Ett år senare kan han kliva upp i samma ring igen för att möta Oleksandr Usyk.
Tyson Fury efter WBC-titelmatchen mot Dillian Whyte den 23 april förra året. Ett år senare kan han kliva upp i samma ring igen för att möta Oleksandr Usyk.Foto: Ian Walton/AP/TT

Tungviktsboxarna Tyson Fury och Oleksandr Usyk är nära en överenskommelse för en titelfajt, rapporterar ESPN.

Matchen är tänkt att hållas på Wembley i London den 29 april och båda kombattanterna har godkänt villkoren, enligt WBA-ordföranden Gilberto Mendoza.

Annons

De båda stjärnorna har lite olika bälten. Fury har WBC-titeln medan Usyk har de tre övriga av de stora boxningsorganisationerna; WBA, WBO och IBF.

Ukrainaren Usyk säger i en Instagramvideo att han accepterar ett erbjudande från Fury om att få 30 procent av potten för att ställa upp, och att Fury därmed får 70 procent.

– Men du ska lova att donera 1 miljon pund till Ukraina omedelbart efter matchen, och för varje dag du försenar (den betalningen) ska du betala en procent från ditt gage till ukrainska folket? Är vi överens, säger Usyk.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons