Annons

Gerndt stängs av från landslagsspel

Den misshandelsdömde fotbollsspelaren Alexander Gerndt stängs av från landslagsspel tills vidare, skriver Aftonbladet och Expressen på nätet.
Sport • Publicerad 14 december 2011

Beslutet kom efter ett styrelsemöte på det Svenska fotbollförbundet.

Förbundsbasen Lars-Åke Lagrell motiverar varför förbundsstyrelsen tog beslutet att stänga av Alexander Gerndt från allt landslagsspel "tills vidare".

Annons

– Det var inget lätt beslut, men vi var eniga. Vi vill markera att det inte är okej med kvinnomisshandel, säger Lars-Åke Lagrell enligt Expressen.

Uttalandet kommer efter att förbundsstyrelsen träffats och diskuterat om Gerndt, som i går fick två års villkorlig dom och böter för att ha misshandlat sin före detta fru, ska få spela under strafftiden eller inte.

Innan förbundets möte sade landslagschefen Lars Richt till TT att han hade förståelse för att allmänhet, sponsorer och politiker reagerar och ser allvarligt på att landslagsmannen Alexander Gerndt dömts för misshandel.

Han erkänner att förbundet varit dåligt förberett i fallet Gerndt.

– Det kan jag säga. Sedan är det otroligt svårt att prata om det i förväg, innan vi vet domen. Om vi spelar tillbaka "tejpen" finns det ett annat att vi kunde gjort annorlunda.

Fotbollslandslagets huvudsponsor Svenska Spel tog under dagen kraftigt avstånd från det kvinnomisshandelsbrott mannen dömdes för.

– Han är dömd och det är otroligt allvarligt. Sedan är frågan hur länge man ska döma en person. Men skulle vi ha haft ett event i morgon skulle han inte vara med, säger sponsringschefen på Svenska Spel, Johan Lindvall, till TT..

Alexander Gerndt har på sig fram till 3 januari att överklaga domen.

Karin Ohlsson
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons