Annons

Ghanas VM-förstärkning – fem byter nationalitet

Ghana får en rejäl förstärkning inför fotbolls-VM i Qatar.
Hela fem spelare byter nationalitet och är därmed tillgängliga för Ghanas landslag – bland andra Athletic Bilbaos stjärnanfallare Iñaki Williams.
Fotboll • Publicerad 6 juli 2022
Iñaki Williams är tillgänglig för Ghana på VM.
Iñaki Williams är tillgänglig för Ghana på VM.Foto: Alvaro Barrientos/AP/TT

Med bara lite mer än fyra månader kvar till fotbolls-VM i Qatar meddelar Ghanas fotbollsförbund om de nya spelarna.

Det rör sig om Brightons försvarare Tariq Lamptey, som har spelat för Englands U21-landslag, duon Stephan Ambrosius och Ransford-Yeboah Königsdörffer som har spelat för Tysklands U21-landslag och Patric Pfeiffer, anfallare i Darmstadt, även han fostrad inom tysk fotboll.

Annons

Och så är det Iñaki Williams. Den 28-årige explosive anfallaren har spelat hela sin seniorkarriär för Athletic Bilbao och har gjort en vänskapslandskamp för Spanien.

– Jag vill ge tillbaka en liten del av allt eftersom Ghana spelar en viktig roll för att jag har blivit den personen jag är, säger Williams, som har ghananska föräldrar, i ett videoklipp på sitt Instagram-konto.

Internationella fotbollsförbundet Fifa tillåter spelare, som har möjligheten, att byta landslag om spelaren inte har representerat ett annat landslag i en tävlingslandskamp.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons