Annons

Giggs tillbaka i rätten – åtalad för misshandel

På måndag startar rättegången igen mot före detta Manchester United-stjärnan Ryan Giggs. Walesaren står anklagad för att ha misshandlat sin tidigare flickvän och hennes lillasyster.
Fotboll • Publicerad 7 augusti 2022
Ryan Giggs. Arkivbild.
Ryan Giggs. Arkivbild.Foto: Anton Uzonov/AP/TT

2021 blev förre fotbollsstjärnan åtalad för att ha misshandlat sin dåvarande flickvän och vid ett annat tillfälle ha misshandlat hennes lillasyster. Ett tredje åtal handlar om walesarens påstådda kontrollerande beteende mot den tidigare flickvännen från december 2017 till november 2020.

På måndag återstartar rättegången.

Annons

Manchester United-profilen skulle först upp i rätten i januari i år men den senarelades sju månader på grund av coronapandemin.

"Förstår allvaret"

Senaste gången han befann sig i rätten var i april 2021.

– Jag respekterar den rättsliga processen och förstår allvaret i anklagelserna. Jag anser mig vara oskyldig och ser fram emot att rentvå mitt namn, sade Giggs då enligt sajten Wales Online.

Enligt sajten berättade åklagaren Andrea Griffiths i april att Giggs ska ha skallat sin tidigare flickvän då han var berusad.

Som ett exempel på det "tvångsmässigt kontrollerande beteendet" sade hon:

– Han isolerade henne från vänner och kollegor. När han inte fick som han ville – eller hon motsade honom – så hotade han att skada henne både fysiskt och karriärmässigt.

Fick sparken från Wales

Han släpptes senare mot borgen i väntan på den rättegång som nu återstartar på måndag.

I och med anklagelserna fick Giggs, som vid tidpunkten var förbundskapten för Wales landslag, avgå från sitt uppdrag inför fotbolls-EM 2021.

The Athletic rapporterar att rättegången ska pågå i två veckor.

Giggs spelade i Manchester United mellan 1987 och 2014 och ses som en av klubbens största spelare genom tiderna. Han har rekordet för antalet assist i Premier Leagues historia, 162.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel årtal som Giggs lämnade Manchester United.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons