Annons

Gislövsdal kan skriva historia

Sport • Publicerad 26 juni 2006

Gislövsdals IK har hävdat sig väl i seriespelet de senaste åren men har aldrig lyckats i YA-cupen. Klubben har aldrig varit framme i final men har ett gyllene tillfälle i kväll.

– Gislövsdal har aldrig varit i final och det är 30 år sedan klubben var i semifinal så det hade verkligen varit kul att få vara med och skriva historia, säger GIK-tränaren Martin Ekblom.

Annons

Trots att det var IFKYstad som vann seriematchen lagen emellan tidigare i år är Ekblom optimist.

– Jag tror nog att båda lagen var överens om att det var vi som var det bästa laget och hade det bästa spelet i seriematchen, även om det var de som vann. Därför känner vi oss inte chanslösa.

– Det är två jämna lag och det känns som om det kan gå hur som helst men om vi kan upprepa vårt fina spel från mötet i serien tror jag att vi har en bra chans.

Om Ola Thorkelsson är nyckepspelaren i IFK Ystad är Jonas Tornberg det i Gislövsdal.

– Jonas har haft många lägen men har haft lite oflyt. Förhoppningsvis lossnar det i målskyttet för honom. Och gärna då redan mot IFK Ystad.

Tränaren i IFK Ystad, Jonas Stridsberg, delar Martin Ekbloms åsikter:

– Den individuella kvalitén på de båda lagens spelare är snarlik och lagmässigt är det också jämnt. Det är en ren 50/50-match som jag ser det. Vi ser oss absolut inte som självklar favorit. Att vi har hemmaplan tror jag inte heller har någon större betydelse, säger Stridsberg.

Fredrik Sörensson

Lagen i YA-cupen, Ystads idrottsplats klockan 19.

IFK Ystad: André Andersson, Andreas Green, Jimmy Andersson, Ola Wirén, Sebastian Nasser, Ola Thorkelsson, Magnus Wester, Emanuel Jönsson, Jonas Svensson, Johan Hansson, Mattias Nilsson, Emil Engström, Anders Wulff, Christoffer Karlsson, Mattias Carlsson.

Gislövsdals IK: Andreas Jönsson, Jerker Ewald, Johan Jonasson, Lars Persson, Joshua Mahan, Ola Nilsson, Edin Zverotic, Stefan Persson, Andreas Ungh, Ulf Billgren, Jonas Tornberg, Vedran Klanco, Magnus Karlström, Johan Ekberg, Dennis Olsson, Johan Nilsson.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons