Annons

Gislövsdal tänker ta chansen: "Inte så stor skillnad"

Gislövdals IK har chansen – och tänker ta den.– Det är inte så stor skillnad mellan YIF och oss. Vi är riktigt bra, säger tränaren Martin Ekblom.
Sport • Publicerad 1 juli 2006

Folk gillar överraskningar.

Därför kommer Gislövsdal högst troligt att få med sig publiken i morgondagens YA-cupfinal.

Annons

Martin Ekblom verkar inne på att inte göra supportrarna besvikna.

– Jag ser fram emot matchen med tillförsikt. Tio minuter efter segern i semifinalen mot IFK började killarna snacka om finalen. Det är ingen i Gislöv som nöjer sig med att bara ha tagit sig till final utan vi tror verkligen att vi kan vinna den. I inledningsskedet var väl YA-cupen inte högsta prioritet, men plötsligt började det rulla på och efter Svenstorpsmatchen fick vi rejäl vittring, säger Ekblom vars lag redan besegrat ett division 3-lag på vägen (Sjöbo).

Någon defensiv feg-taktik är inte aktuell, enligt Gislövsdals tränare, utan nu är det fullt blås som gäller. Division 5-laget har ju allt att vinna.

– Vi är rörande överens om att spela vårt spel och göra de saker som vi är bra på. Det finns en stark moral och många vinnarskallar med Stefan Persson och Ulf Billgren i spetsen. Sen spelar vi faktiskt riktigt bra fotboll i våra bästa stunder.

Är det någon särskild som klivit fram i årets cup?

– Det är svårt att plocka ut någon enskild, men Stefan Persson är ju Stefan Persson och enligt mig den mest komplette spelaren på hela Österlen.

Finns det skador och sjukdomar som stör?

– Nej, det enda som stör är att man måste ställa några spelare utanför truppen. Det är gräsliga beslut att ta, men det är som det är. Oavsett vilka som kommer att spela så ska alla känna sig lika delaktiga och de som inte kommer med i truppen kommer ändå att vara ombytta just av den anledningen, säger Martin Ekblom.

Martin Rapp

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons