Annons

Golfframgångar på Telia Touren Martin Gilck kom på en fin tiondeplats

Martin Gilck, Österlen gör sin förs-ta riktiga säsong på den svenska Telia Touren i golf. Det här veckoslutet har Telia Masters avgjorts uppe på Vasatorp i nordvästra Skåne och Martin kunde bokföra sin absolut bästa insats så här långt, genom att dela tionde platsen på tre slag under par.
Sport • Publicerad 14 juni 2006

Martin hade tidigare som bäst en 22:a plats från Kinnaborg Open för någon vecka sedan och visar nu att han verkligen vill vara med och leka på de stora spelarnas gård.

I Telia Masters fanns det flera riktigt duktiga spelare, men Martin hängde väl med i toppen under fyra dagars spel.

Annons

Han inledde med att gå på 71 slag första dagen vilket placerade honom på en åttonde plats. På fredagen gick det lysande för Martin. Han noterade i sitt scorekort hela sex birdies, men tyvärr också tre bogeys och 69 slag på ronden förde upp honom på en ensam fjärde plats. Ledde på -8 gjorde Tony Edlund, Viksjö.

Tyvärr fortsatte antalet bogey att öka under lördagen. Hela fem stycken råkade Martin ut för och han sämsta rond på 75 slag kom denna dag. Därmed rasade han ner några placeringar och chansen till seger var borta. Ändå gav inte Martin slaget förlorat. Spelade upp sig rejält under finalpasset och gick då på 70 slag, två under par och sammanlagt tre under par. En lysande insats av Martin med andra ord. Segrade gjorde inte helt oväntat Tony Edlund som ledde tävlingen från start till mål, hela tretton slag under par.

Martins fyller under året 23 år och har en seger i bagaget från Bankboken Tour Regional på Flommen 2003.

Men fortsätter Martin utvecklas är det inte alls uteslutet av Österlenkillen redan denna säsong kan konkurrera om segrarna på Telia Tour under resten av säsongen.

Även Simon Cedergren från Österlen fick spela samtliga fyra ronder. Han startade med 73 slag. Fortsatte med 76 andra ronden, men klarade sig på rätt sida om strecket. Tredje ronden var stark med 70 slag och till slut delade Simon 34:e platsen på fyra slag över par.

Martins och Simons klubbkompis på damsidan, Mia Davidsson provade sina kunskaper på Klitterbyn Ladies Open i Ängelholm.

Mia öppnade tävlingen riktigt svagt med 79 slag, åtta slag över par. Därmed var chanserna i stort borta för att klara cutten. Mia avslutade snyggt med 70 slag, ett under par, men fattades några slag för att få spela alla tre ronderna.

På juniorsidan har Wendels Junior Open avgjorts på Sjögärde golfbana. Sjögärde är en finfin bana med många knepiga hål som kräver lite planering av spelet för att undvika de otaliga vattenhindren.

Från Österlen deltog Filip Olsson och Hannah Appelgren. Bägge juniorerna spelade bra och Filip nådde en fjärde plats efter ronderna 75 och 77. Hannah delade sjätteplatsen efter ronderna 81 och 83 vilket gav en rejäl putsning av handikappet.

Wendels Junior Open ingår som en av deltävlingarna i Junior Masters Invitational och ger därmed rankingpoäng, nog så viktigt för österlenspelarna.

Thomas Persson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons