Annons

Grön kantskytt tror att åtta mål kan räcka

Björn Grön var en av matchens förgrundsfigurer med sina sex mål, men mest imponerade han i andra halvlek, då han gjorde två mål från den för honom ovana positionen v6. Med Philip Nilsson på utvisningsbänken fick gänglige Grön visa allroundkvalitéer. Är han månne ett framtidslöfte på kantpositionen?
Sport • Publicerad 16 november 2009
Björn Grön tillhörde en av de bästa i YIF med bland annat sex mål på kontot varav två var från vänsterkanten. Bild: Ronney Lantz
Björn Grön tillhörde en av de bästa i YIF med bland annat sex mål på kontot varav två var från vänsterkanten. Bild: Ronney LantzFoto: 

– Haha, det vet man aldrig. Det är kul att testa på lite olika positioner, men det var mest för att Waffe (Martin Walfridsson) varit borta en tid som jag spelade där, förklarade Björn Grön.

Räcker åtta måls ledning inför Greklandsmatchen nästa lördag?

Annons

– Det är synd att vi inte gjorde några mål till. När jag spelade i Redbergslid vann vi mot ett portugisiskt lag med tio mål hemma, men förlorade med elva borta. Men åtta mål ska ju räcka egentligen, sa Grön.

Tränare Torben Winther var inne på samma spår.

– Det är lite på gränsen, tyvärr är handboll en sport där domaren spelar en väldigt stor roll, och han kan bli påverkad av publiken och stämningen. Får vi en objektivt bedömd match så tror jag nog att åtta mål kan räcka, sa Winther.

YIF flyger till Veria på fredag, och returen i Challenge Cup spelas på lördag.

Peter Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons