Annons

Gröstorp skrällde igen – framme i semifinal

Gröstorps IF har presterat halvdant i seriespelet men i YA-cupen tar laget skalp efter skalp. På tisdagskvällen var det självaste IFK Simrishamn som fick lämna Impevallen med svansen mellan benen. Gröstorp vann med 4–3 (1–2) och är nu framme i semifinal!
fotboll • Publicerad 28 maj 2019
Emil Löfvall blev tremålsskytt och matchhjälte för Gröstorp som sensationellt slog ut IFK Simrishamn i YA-cupens kvartsfinal.
Emil Löfvall blev tremålsskytt och matchhjälte för Gröstorp som sensationellt slog ut IFK Simrishamn i YA-cupens kvartsfinal.Foto: Mark Hanlon

– Innan den här matchen hade Gröstorp aldrig ens varit framme i kvartsfinal i YA-cupen och nu är vi i semi! Det känns fantastiskt! Men jag tycker att vi förtjänar det. Alla jobbade stenhårt och vi tog tillvara på våra möjligheter, sa Gröstorpstränaren Victor Klang.

IFK Simrishamn kom till spel med en något annorlunda trupp än den som sett till att laget leder division 4 i stor stil. Gästernas spelövertag var massivt och till en början såg det ut som om IFK skulle promenera hem sin semifinalplats med lätthet.

Annons

Mikael Lindström gjorde 0–1. Lukas Olsson spädde på till 0–2. Och när bortalaget fick straff fanns möjlighet att döda tillställningen.

Men hemmaburen klarade sig från påhälsning den gången och i stället fick matchen nytt liv när Gröstorps Anton Persson nickade in 1–2 efter en frispark.

I andra halvlek hade Simrishamn fortsatt ett fast grepp om taktpinnen. Gröstorp försvarade sig med den berömda parkerade bussen på egen planhalva men utnyttjade en omställning i den 60:e minuten när Emil Löfvall rann igenom och kvitterade till 2–2.

Grannmötet mellan Gröstorp och IFK Simrishamn lockade uppskattningsvis ett par hundra åskådare.
Grannmötet mellan Gröstorp och IFK Simrishamn lockade uppskattningsvis ett par hundra åskådare.Foto: Mark Hanlon

Efter det radade Simrishamn upp en mängd möjligheter. Jatto Camara hade åtminstone tre klara lägen, Kim Madsen träffade ribban och Gröstorp rensade undan på mållinjen efter en hörna.

Mitt i IFK:s press valde Gröstorp att ta sin första handikappstraff. Emil Löfvall prickade säkert in 3–2.

Simrishamn replikerade dock snabbt med ett nickmål efter hörna genom Viktor Nordholme och jagade sedan desperat ett ledningsmål.

Det blev emellertid Gröstorp som tog hem spelet sedan Emil Löfvall placerat in ännu en handikappstraff i mål. 4–3 kom i den 87:e minuten och den återstående tiden var för knapp för att Simrishamn skulle vaska fram något ordentligt tillbud.

– Alla hade sagt att vi skulle förlora med 5–0 så det känns helt underbart att vinna. Om jag var nervös på straffarna? Nä, haha, såg det ut så? sa tremålsskytten Löfvall.

IFK-tränaren Marcus Svensson, som bor i Grötorp, tog förlusten med ro men var ändå besviken direkt efter slutsignalen.

– Vi var inte helt ordinarie i dag men det beror på att vi har en tunn trupp och måste gå runt på olika spelare. Men jag tycker inte att de som fick chansen i dag tog den. Jag kan inte skylla på underskattning utan det är bara att gratulera Gröstorp till ett bra jobb. Det är fruktansvärt dåligt av oss att bara göra tre mål men det är ännu sämre att släppa in två spelmål, sa Svensson, som i alla fall kunde glädjas åt att han för första gången i sitt liv kunde promenera till en bortamatch.

Annons

Nu får Gröstorp möta antingen Rydsgård eller Tomelilla i semifinal.

– Vi ville egentligen inte ha så många matcher i år eftersom vi har en tunn trupp men nu vill vi gärna ha fler. Vi är inte nöjda ännu, avslutade Victor Klang.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons