Annons

Gröstorp utan chans mot Eslöv

Gröstorp fick som väntat vända tomhänt åter från måndagens bortamöte med mästarklubben Eslöv. Förra säsongen nådde Gröstorp 4–4 mot Eslöv båda gångerna men den här gången blev det 5–0 i nacken.
Sport • Publicerad 10 november 2008
Peter Gustafsson och Gavin Rumgay.
Peter Gustafsson och Gavin Rumgay.Foto: 

- Vi gör vad vi kan men är egentligen inte riktigt nära i någon av matcherna. Jag tycker dock att vi borde stått upp lite bättre, kommenterade Peter Gustafsson, Gröstorps tränare.

Gröstorp var med i flera av seten men när det drog ihop sig lyckades man inte knyta ihop säcken.

Annons

- Vi viker ner oss i 9-9-lägena. Är man ett topplag som Eslöv och har 9-9 så vinner man de seten. För oss som ligger där vi gör förlorar man tyvärr ofta i motsvarande grad, fortsatte Peter.

Hong Zhi Jian hade ingen av sina bättre dagar. Att förlora mot Guo Kai är i och för sig ingen skam men lite mer gnista och engagemang hade man kunnat begära. 11-7, 11-5, 11-8 är siffror som inte ljuger ett dugg.

Mikkel Hindersson gjorde en fullt godkänt match mot sin forne lagkamrat Mattias Stenberg men lyckades inte förvalta de möjligheter han hade. Mikkel hade 1-1 i set och ledning med 10-7 men tappade och i fjärde set var han före med 9-7 utan att gå i land med setvinsten.

- Om Mikkel vunnit den hade vi haft 1-3 i paus och en liten chans till poäng i alla fall.

Gavin Rumgay uppvisade ett liknande syndrom i den tredje matchen. Gavin ledde med 6-0 i fjärde set och såg ut att kunna få till ett femte och avgörande set men tappade hela konceptet mot Johan Axelqvist, som vände och vann med 11-8 och matchen med 3-1.

Martin Nilsson tog ett set mot Kasper Sternberg men hade totalt sett inget att säga till om. Sternberg vann de övriga seten relativt lättvindigt.

Det mest positiva ur Gröstorpssynvinkel sparades till den sista matchen. Gavin Rumgay pressade Guo Kai till en femsetare efter att ha visat upp en härlig inställning och ett vägvinnande spel. Skotten låg under med 2-0 i set men gav aldrig tappt utan tog de två följande. I skiljeset fick han emellertid ge sig med 11-6.

- Gavin har fått upp lite ånga den senaste tiden och blir bara bättre och bättre. Om vi kan minska på hans tävlande och få ha honom mer på träningarna kommer han att kunna bli riktigt bra.

Även om Gröstorp lyckats förhållandevis bra mot Eslöv de senaste säsongerna är det ingen som hade kunnat begära två poäng borta mot Eslöv, som inte förlorat hemma i Norrevångshallen sedan november 2006.

Däremot är två poäng ett måste i hemmamatchen mot Rekord på måndag. Annars börjar slutspelståget så smått att rulla ifrån Gröstorp.

- Det är nu vi ska börja ta poäng. Dubbelmötet vi har mot Rekord är superviktigt. Vi ska ta minst tre poäng och helst fyra, avslutade Peter Gustafsson.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons