Annons

Guardiola återförenad med förre tränaren

Fotboll • Publicerad 9 juni 2020
Pep Guardiola får en nygammal kollega bredvid sig vid sidlinjen i Manchester City – sin förre tränare Juanma Lillo. Arkivbild.
Pep Guardiola får en nygammal kollega bredvid sig vid sidlinjen i Manchester City – sin förre tränare Juanma Lillo. Arkivbild.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Pep Guardiolas tidigare tränare Juanma Lillo återförenas med sin adept i Manchester City, där han är klar som ny assisterande tränare.

Lillo lämnade sin roll som huvudtränare i kinesiska Qingdao Huanghai i förra veckan och ersätter nu Mikel Arteta, som tog över Arsenal i december, som Guardiolas högra hand hos den engelska fotbollsjätten.

Annons

"Min relation med Pep sträcker sig många år tillbaka i tiden och jag är jätteglad över att förenas med honom som en del av det här spännande laget", säger Lillo till Citys hemsida.

54-åringen tränade Guardiola i mexikanska Dorados i slutet av Guardiolas spelarkarriär 2006.

Han har också basat över lag i Colombia och Japan, men har tillbringat den mesta tiden i en rad olika klubbar i Spanien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons