Gustavsson hyllar publiken: "Jag blir rörd"

VM-äventyret är över för Danmark.
Det lever däremot vidare för Tony Gustavssons Australien efter 2–0-seger i åttondelsfinalen.
– Jag blir rörd. Stödet vi får av fansen... wow, säger Gustavsson.
Fotboll • Publicerad 7 augusti 2023
Tony Gustavsson firar segern mot Danmark.
Tony Gustavsson firar segern mot Danmark.Foto: Mark Baker

I Sydney inledde Australien åter med skyttedrottningen Sam Kerr på bänken. Anfallsstjärnan dras med skadeproblem och har ännu inte startat i detta VM.

Det finns dock kompetens i det australiska anfallet även utan Kerr. I den 29:e minuten löpte sig Arsenals Caitlin Foord loss och rullade in 1–0.

Och i den andra halvleken, efter 71 minuter, var det Real Madrid-anfallaren Hayley Rasos tur att hitta rätt.

Hon satte 2–0, hennes tredje mål i turneringen, och gav Danmark en rejäl uppförsbacke.

En backe man inte tog sig över. Danmark är utslaget och Australien spelar kvartsfinal.

Storstjärnan var tillbaka

– Spelarna lyckades än en gång göra den match som krävdes. Vi var under stor press i första halvlek men de visade stort lugn. Danmark pressade oss rejält men vi blev inte stressade. Laget är väldigt moget när det gäller mästerskapsfotboll och att hitta ett sätt att vinna, säger "The Matildas" svenske förbundskapten Tony Gustavsson i Viaplays sändning.

Ytterligare glädjebesked för det kvarvarande värdlandet – det andra, Nya Zeeland, åkte ut i gruppspelet – var att Sam Kerr fick göra sina första VM-minuter när hon hoppade in i den 80:e minuten.

– Jag skulle inte säga att jag är lättad, men jag är väldigt glad. Både för hennes skull och för lagets, säger Gustavsson.