Serieledaren var i ordentlig brygga efter första halvlek.
Men trots spelmässig underlägsenhet åker Häcken hem till Göteborg med tre poäng i bagaget.
Fotboll • Publicerad 10 juli 2022
Ali Youssef firar sitt vinnarmål.
Ali Youssef firar sitt vinnarmål.Foto: Rickard Nilsson/TT

När Alexander Jeremejeff inte gör mål får andra kliva fram. Det var precis vad Leo Bengtsson och Ali Youssef gjorde i den andra halvleken när Häcken tog tre poäng utan att imponera.

Mjällby var av många tippade att åka ur allsvenskan i år, men har överraskat positivt och befinner sig på en nionde plats.

Några som också överraskades var serieledande Häcken då man blev fullständigt överkört i den första halvleken.

– Jag tycker egentligen att vi gör vår bästa match för i år. Första 45 minuterna är vi otroligt bra och har målchanser i matchen för att sätta dit både tvåan och trean, sen orkar vi inte riktigt i 90 minuter, säger Mjällbys Adam Ståhl till Discovery+.

Efter 40 minuter kombinerade Mamudo Moro och Viktor Gustafson snyggt där den senare sköt in 1–0 i steget.

Mjällby hade ett drömläge att utöka till 2–0 innan halvtidsvilan men Moro fick inte huvudet på bollen i vad som var ett öppet mål.

Häcken kvitterade tidigt i den andra halvleken då Leo Bengtsson tog tillvara på en målvaktsretur. Alexander Jeremejeff hade i en tidigare sekvens hoppat upp i en duell med Mjällbymålvakten Samuel Brolin i vad som kunde blivit frispark.

Även 2–1 skulle komma för bortalaget när Samuel Gustafsson läckert hittade inhoppande Ali Youssefs panna. Tunisiern hade bara varit på plan i fyra minuter när han gjorde ledningsmålet.

Segern innebär att Häcken befäster sitt grepp om den allsvenska serieledningen.