Häckens nyförvärv med drömdebut i Europakvalet

BK Häcken kvalar till Europa League. I den tredje kvalomgången besegrade Hisingslaget Zalgiris Vilnius, från Litauen, i det första av två möten med 3–1.
Detta efter att nyförvärvet Srdjan Hrstic noterats för två mål och en assist i debuten.
Fotboll • Publicerad 10 augusti 2023
Häckens Mikkel Rygaard gjorde mål i 3–1-segern mot Zalgiris.
Häckens Mikkel Rygaard gjorde mål i 3–1-segern mot Zalgiris.Foto: Adam Ihse/TT

Häcken föll mot färöiska KI Klaksvik i den andra kvalrundan till Champions League. Således fick den svenska mästarklubben flytta över till Europa League-kvalet.

Där ställdes man mot den litauiska huvudstadsklubben Zalgiris Vilnius. Då fick nyförvärvet Srdjan Hrstic chansen att debutera. Den chansen tog den 20 år gamla anfallaren.

Strax före paus tryckte han säkert in sitt första mål i Häcken på en retur, 1–0. Där nöjde han sig inte.

Domaren hann knappt blåsa i gång andra halvleken innan Srdjan Hrstic satte bollen i nät igen. Efter en lång videogranskning godkändes målet.

Med en halvtimme kvar att spela pangade Mikkel Rygaard in 3–0, självklart framspelad av Hrstic. Med ett par minuter kvar att spela reducerade Zalgiris.

Således skrevs slutresultatet 3–1 till Häcken. Returen spelas på torsdag nästa vecka.

Seger i dubbelmötet garanterar Häcken spel i minst Europa Conference League.

Fakta: Häckens förutsättningar

Dessa förutsättningar gäller Häcken i det fortsatta kvalet till Europaspelet:

Europa League-kvalets tredje omgång. Vid förlust i EL-kvalet blir det playoff till Europa Conference League.

Vid seger i EL-kvalomgången väntar playoff till EL-gruppspel. Vid förlust i det skedet är Häcken klart för ECL-gruppspel – vid seger för EL-gruppspel.