Annons

Hallå där...

...Fanny Nersing, 17-årig hästtjej från Everlöv i Sjöbo kommun och Månadens talang i oktober, som är på tv på onsdagskvällen. Programmet Anaconda handlar om unga människor som får adrenalinkickar och ett av inslagen handlar om Fanny, som är med i fälttävlan.
Sport • Publicerad 25 november 2008
Fanny Nersing
Fanny NersingFoto: 

Varför är du med i det här programmet?

- Temat är adrenalin och SVT sökte efter någon hästtjej. Valet föll på mig eftersom jag rider fälttävlan, där terrängritt ingår. Det är en ganska spektakulär och lite farlig del av ridsporten.

Annons

Får du en adrenalinkick?

- Ja, det får jag. Före loppet är jag ganska nervös och under loppet 100 procent fokuserad på hästen, banan och hindren. Det är den disciplin av fälttävlan som jag tycker är roligast att rida. Men det är förstås även kul med hoppning och dressyr.

När filmade SVT dig?

- Dels var de här hemma på gården i Everlöv och filmade när jag red och var i stallet . Sedan var de med mig på junior-EM i Skottland, där jag tävlade med landslaget. Tyvärr gick det inte så bra i just den tävlingen.

Söker du adrenalinkickar på annat håll ocklså? Fritt fall på Gröna Lund?

- Nej, faktiskt inte. Det räcker bra med att rida...

Har du sett programmet?

- Nej, men det ska bli spännande. Jag ska se det tillsammans med min pojkvän.

Du blev vald till Månadens talang i oktober av YA-sporten. Siktar du på att bli Årets talang vid idrottsgalan i Ystad 7 februari?

- Jag har dålig koll på de andra månadsvinnarna men det är kul att bara vara nominerad. Bra för hästsporten att synas i såna här sammanhang.

Annons

När och var sänds Anaconda?

- På onsdag kväll klockan 20.30 på SVT 2.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons