Annons

"Halleluja som jag längtat"

Sara Svenssons stora mål är SM i sommar.Men dessförinnan finns det mycket att göra.Som att följa den haussade titelmatchen mellan Klara Svensson och norskan Cecilia Braekhus.
Skurup • Publicerad 24 februari 2017
Klara Svensson vägde in under torsdagen inför helgens titelmatch mot Cecilia Braekhus. Foto: Braastad, Audun
Klara Svensson vägde in under torsdagen inför helgens titelmatch mot Cecilia Braekhus. Foto: Braastad, Audun

Skurupsboxaren Sara Svensson är eld och lågor inför matchen.

– Det här är en stor match. Det ska bli fantastiskt roligt att följa den. Jag kommer sitta klistrad vid teven. Äntligen! Halleluja som jag längtat, säger hon.

Annons

Cecilia Braekhus är den stora favoriten och det är också så Sara Svensson benämner henne. Samtidigt poängterar hon att Klara Svensson imponerade stort mot Mikaela Laurén och att hon är en boxare som egentligen har allt utom en rejäl knockoutpunch.

– Hon är en fantastisk boxare och det ska bli kul att se hur mycket hon har utvecklats sedan senast. Och hon slår ur underläge, det kan vara skönt. Hon har inga direkta förväntningar på sig att vinna. Hon är en underdog och allt kan hända i boxning. Jag tror att hon kommer att stå upp bra mot Cecilia Braekhus, säger Sara Svensson, som gläds över att strålkastarljuset blivit starkare i riktning åt damboxningen.

– Det är väldigt roligt och det är på tiden. Det är precis vad vi behöver.

För egen del har hon ett stort mål framöver och det är SM i juni. Där är det guld som gäller.

– Ja, det är det. Det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig förra året och jag var väldigt besviken, just för att jag inte fick ut allt av min boxning. Det låste sig. Jag tog det ganska hårt faktiskt.

Närmast ska hon vara med i en tävling i Danmark. Den avgörs om tre veckor.

Sara Svensson.
Sara Svensson.
Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons