Annons

Hallenius lämnar Apoel: "Giffarna aktuellt"

Linus Hallenius bryter sitt avtal med Apoel.
Nu kan det bli spel i Sundsvall och superettan.
Fotboll • Publicerad 5 juli 2020
Linus Hallenius uppges snart inleda förhandlingar med Gif Sundsvall. Arkivbild.
Linus Hallenius uppges snart inleda förhandlingar med Gif Sundsvall. Arkivbild.Foto: Mats Andersson/TT

Linus Hallenius har gjort sitt i cypriotiska Apoel; klubben bekräftar att parterna har kommit överens om att gå skilda vägar.

Vad som händer nu med den 31-årige anfallaren är oklart – men en återkomst till Gif Sundsvall är det mest logiska, om man ska tro Expressens uppgifter.

Annons

Tidningen rapporterade på lördagen att förhandlingar mellan Hallenius och Norrlandsklubben väntas inledas inom kort och att "Giffarna" har lyckats hitta finansiärer för att värva tillbaka lagets forna skyttekung.

Spelaren själv stänger inga dörrar.

– "Giffarna" är alltid aktuellt. Men så länge jag inte har något förslag att ta ställning till så tänker jag inte ringa och jaga klubbar. Nu när jag är fri får klubbarna komma med förslag, säger Hallenius till ST och svarar så här på frågan om han hört något från Sundsvall:

– Ingen kommentar, allting går via min agent.

– Det svenska fönstret öppnar inte förrän om några veckor, så jag tror det kommer att lösa sig då.

Hallenius gjorde 18 mål i Sundsvall när laget slutade på en överraskande åttondeplats i allsvenskan 2018. Året därpå gick det dock betydligt tyngre. Sundsvall var i ekonomisk kris men räddade elitlicensen tack vare en försäljning av Hallenius till Apoel.

Trots det åkte laget ur allsvenskan och spelar nu i superettan där laget inlett starkt och leder serien efter fyra omgångar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons