Annons

Hammarby nära Europa – efter sen vändning

Damallsvenska Hammarby stod för en imponerande vändning borta mot Kristianstad.
Efter 2–1-segern är nykomlingen bara en poäng från en Europaplats.
Fotboll • Publicerad 5 september 2021
Hammarby vände borta mot Kristianstad. Arkivbild.
Hammarby vände borta mot Kristianstad. Arkivbild.Foto: Nils Petter Nilsson/ TT

Stockholmslaget har storsatsat i hopp om att kunna etablera sig i högstaligan igen – men resultaten efter 15 spelade omgångar visar att de kan höja ribban mer än så.

Efter segern mot Kristianstad på söndagen övertar "Bajen" fjärdeplatsen i tabellen och närmar sig Eskilstuna, som just nu har den tredje och sista Europaplatsen.

Annons

Efter en mållös första halvlek var det Kristianstad som tog ledningen i den andra. Sveindís Jane Jónsdóttir fick yta på högerkanten och hittade in till Delaney Baie Pridham som petade in 1–0.

Drygt tio minuter senare lyckades Hammarby utjämna när Madelen Janogy skickade ett långt inlägg från höger som Emilia Larsson nådde högst på.

I den 74:e minuten kunde trotjänaren Emma Jansson fullborda vändningen genom att borra in 2–1.

Linköping klättrar samtidigt upp på femte plats efter 3–1-segern hemma mot Djurgården.

Gästerna hamnade i brygga direkt efter att mittbacken Portia Boakye måttat en armbåge mot Petra Johansson och fått syna det röda kortet.

Formstarka Cornelia Kapocs utnyttjade övertaget med dubbla fullträffar innan Uchenna Kanu utökade till 3–0. Djurgårdens mittfältare Nellie Lilja reducerade i slutminuterna med ett skott i krysset, men närmre än så kom stockholmarna inte.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons