Annons

Han blir sist ut ur JVM-truppen

Det blir inget JVM för Malmös Helge Grans.
Backtalangen blev sista spelare att gallras bort när Juniorkronorna nu spikat truppen.
Ishockey • Publicerad 13 december 2020
Det blir inget JVM i ishockey för Malmös Helge Grans. Arkivbild.
Det blir inget JVM i ishockey för Malmös Helge Grans. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Efter några om och men står det klart hur Sveriges slutgiltiga trupp till junior-VM i ishockey ser ut. Tidigare i helgen blev sex spelare bortgallrade och på söndagen togs det sista namnet bort från bruttotruppen.

Malmöbacken Helge Grans blev sista spelare att petas.

Annons

"Vi har spets och bredd i samtliga lagdelar och det är en bra grupp med flera starka ledare. Det är ett gott gäng som känner varandra väl, många av dem har varit med länge på landslagsnivå. JVM är alltid en höjdpunkt så grabbarna och vi ledare är jättetaggade på att komma iväg och tävla nu", säger Juniorkronornas förbundskapten Joel Rönnmark inför avresan till Kanada.

Det har varit en problematisk uppladdning. Totalt åtta personer, fyra spelare och ledare, har testats positivt för covid-19, vilket bland annat lett till att ordinarie förbundskaptenen Tomas Montén stoppas från att leda laget i turneringen.

Med truppen spikad är humöret nu på väg uppåt, säger Rönnmark.

"Det här varit en väldigt speciell vecka, men på isen har det känts normalt och vi har haft bra träningar. Känslan är god nu när truppen är uttagen."

JVM spelas i Edmonton 25 december–5 januari.

Fakta: Hela JVM-truppen

Målvakter: Hugo Alnefelt, HV71, Calle Clang, Kristianstad, Jesper Wallstedt, Luleå.

Backar: Emil Andrae, HV71, Gustav Berglund, Frölunda, Tobias Björnfot, Los Angeles Kings, Philip Broberg, Skellefteå, Alex Brännstam, Djurgården, Ludvig Hedström, Djurgården, Albert Johansson, Färjestad, Victor Söderström, Arizona Coyotes.

Forwards: Oscar Bjerselius, Djurgården, Arvid Costmar, Linköping, Noel Gunler, Brynäs, Emil Heineman, Leksand, Simon Holmström, New York Islanders, Alexander Holtz, Djurgården, Theodor Niederbach, Frölunda, Zion Nybeck, HV71, Oskar Olausson, do, Oskar Kvist, Brynäs, Lucas Raymond, Frölunda, Albin Sundsvik, do, Elmer Söderblom, Frölunda, Jonathan Wikström, HV71.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons