Annons

Handbollsstjärnor spände musklerna – vem är starkast i IFK Ystad?

Samtidigt som SM-slutspelet i handboll pågår för fullt, håller IFK Ystad på att bygga upp sig inför nästa säsong.
I en ruffig tegelbyggnad i hamnområdet prestigetävlar spelarna i ”Strongman”.
Vem är starkast i laget?
Ystad • Publicerad 1 maj 2019
IFK Ystads mest meriterade spelare, Fredrik Petersen, var en av de som som hade starkast nyper när det gällde att hålla 25-kilosvikter i händerna så länge som möjligt.
IFK Ystads mest meriterade spelare, Fredrik Petersen, var en av de som som hade starkast nyper när det gällde att hålla 25-kilosvikter i händerna så länge som möjligt.Foto: Jan Ohlsson

Av tradition är 1 maj en röd dag.

Av tradition är IFK Ystad också en röd klubb.

Annons

Men något demonstrationståg gick spelarna inte i. Det enda som demonstrerades 1 maj var – muskelstyrka.

Ystads egen Mr Strongman, Anders ”Bamse” Lindbladh, hade bjudit in elitklubben till sitt gym. Där arrangerade han en mildare variant av Strongman. På asfaltsplanen utanför Eazy Gym skulle däck vältas, stockar lyftas och kärror dras.

Nye IFK-tränaren Sebastian Seifert hade delat in gruppen i tre lag. I deltagarnas pannor trängde svettdroppar fram och ur deras munnar levererades råa kommentarer och svåra psykningar.

Eftermiddagen bjöd på prestige – men också på många skratt.

En ”krallig” kapten? Christoffer ”Krall” Svensson demonstrerar sin styrka under IFK:s Strongmantävling.
En ”krallig” kapten? Christoffer ”Krall” Svensson demonstrerar sin styrka under IFK:s Strongmantävling.Foto: Jan Ohlsson

– Det är kul att köra alternativ träning ibland. Vi fick testa på flera annorlunda övningar, säger lagkaptenen Christoffer ”Krall” Svensson, vars lag faktiskt blev sist.

– Sibbe påstod att han hade delat upp oss i tre jämna lag. Men jag vet inte riktigt om han lyckades med det, säger Svensson med ett snett leende.

Du har bestämt dig för ännu en säsong?

– Ja, det blev så. Det blir en nytändning med Seifert och vi har ett spännande lag på gång.

Den nye IFK-tränaren har kört en del alternativa pass de senaste veckorna. Nu kommer fokus att ligga på fysiskt träning fram till midsommar.

– Vi tar semesterledigt i ungefär en månad efter midsommar. Fram tills dess blir det lite tuffare träning, men vi kommer också att så smått sätta några spel på planen. Mest så att vi får en grund. Sedan kommer ett par av våra nyförvärv att ansluta i slutet av juli, säger Seifert, som var nöjd med den annorlunda 1 maj-träningen.

Annons

– Tycker att det gjordes många bra prestationer. Det här blev en lagom blandning av skoj och allvar. Men spelarna har vinnarskallar och tog ändå det här på allvar – det är bra.

I IFK:s strongmantävling deltog två av nyförvärven, nämligen Måns Landgren och Anton Åkesson från YIF.

Tre av deltagarna i det vinnande laget: Filip Långh, Marcus Cleverly och Jesper Gustavsson. I laget deltog också Jonathan Mollerup och Oliver Olsson.
Tre av deltagarna i det vinnande laget: Filip Långh, Marcus Cleverly och Jesper Gustavsson. I laget deltog också Jonathan Mollerup och Oliver Olsson.Foto: Jan Ohlsson

Vann tävlingen gjorde ett lag, bestående av Jesper Gustavsson, Filip Långh, Jonathan Mollerup, Marcus Cleverly och Oliver Olsson.

Men spelaren som Sebastian Seifert pekar ut som IFK:s strongman fanns inte i vinnarlaget.

– Starkast i laget? Det måste Johan Nilsson vara. Han är grym i gymmet!

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons