Annons

Här är vår framtid!

I handen håller du en tidning som vi på YA-sporten är lite extra stolta över. Visst känns den mäktig! Visst luktar den framtid! Visst ser det sunt ut med alla ungdomar i sina färgglada klubbtröjor! Vissa korrekt uppställda sida vid sida, and-ra slängda i en galen glädjehög. En del laddade inför en viktig match, andra svettiga efter en tuff drabbning.
Sport • Publicerad 17 november 2008
YA:s sportkrönikör Jan Ohlsson.
YA:s sportkrönikör Jan Ohlsson.Foto: 

På de närmaste sidorna är en stor del av den lokala idrottsframtiden samlad. Vissa av killarna och tjejerna kommer att fortsätta idrotta på lokal nivå, för andra väntar utmaningar i nya miljöer. Kanske döljer det sig en och annan blivande landslagsspelare på någon av lagbilderna?

Även om karriären varken leder till San Siro eller Råsunda - den gör sällan det - kommer ungdomarna i framtiden förhoppningsvis ändå att se på den gamla lagbilden och minnas idrotten som något som berikade uppväxten. Något som gav kondition, glädje och gemenskap.

Annons

Årets lagbildsbilaga är den tredje i ordningen och den klart största. Över 1 000 ungdomar i 90 lag på 17 sidor!

Samtidigt finns det andra siffror kring den lokala idrotten som inte är lika imponerande.

Österlen Boll avslöjade nyligen att antalet ungdomslag minskar dramatiskt. 2007 var 164 lag i åldern 9-16 år anmälda i seriespel. I år var motsvarande siffra 117.

För den nya generationen är det inte någon självklarhet att välja idrottsrörelsen och föreningslivet. Konkurrensen om fritiden ökar.

Den lokala fotbollen står inför en tuff utmaning. Håll utkik på YA:s sportsidor den närmaste tiden. I en rad artiklar kommer fotbollens kärva situation att belysas.

Slutligen vill YA-sporten passa på att rikta ett stort tack till alla engagerade ledare, föräldrar och ungdomar som gjort den här bilagan möjlig.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons