Annons

Härlig helg för Maria Borg

Det blev två klassegrar för Skurupsbon Maria Borg, Flyinge RF, vid Ystads nationella dressyrtävlingar. Allra högst smällde söndagens Grand Prix-vinst. "Det är jättehärligt förstås. Det är klart man vill vara bäst.", säger hon.
Sport • Publicerad 31 augusti 2009
Elin Jeppsson var nöjd med sin insats.
Elin Jeppsson var nöjd med sin insats.Foto: 
Maria Borg dominerade i de tyngsta klasserna.
Maria Borg dominerade i de tyngsta klasserna.Foto: 
Dressyrtävlingarna i Ystad höll hög klass. Här syns Everlövs Camilla Larsson på hästen Wild Willy. Bild: Albin Brönmark
Dressyrtävlingarna i Ystad höll hög klass. Här syns Everlövs Camilla Larsson på hästen Wild Willy. Bild: Albin BrönmarkFoto: 

Maria Borg och hästen Basic fick helt enkelt det mesta att stämma i ridhuset i Fredriksberg utanför Ystad.

– När Basic håller sig på mattan så är det en väldigt bra häst, säger Maria Borg, som tog hem GP-klassen genom att komma upp i 66,099 procent.

Annons

Tvåan Susanne Barnow (Billnäs Ossian), Danmark, noterades för 65,248 procent och trean Charlotte Haid-Bondergaard (Lonevan), Insjöns RK, kom upp i 64,397.

Arrangerande Ystad RK var representerade av Elin Jeppsson i GP-klassen. Det blev till slut en nionde plats för Elin och hästen Charidor, som har magert med rutin i så krävande och konkurrenskraftiga sammanhang som en GP-tävling.

– Hästen har bara varit med två gånger i den klassen förut och jag är jättenöjd med ritten. Hästen var med mig hela vägen, säger Elin Jeppsson. På lördagen blev Elin Jeppsson och Charidor tia i klassen FEI Intermédiaire II, där Maria Borg och Basic drog det längsta strået och segrade på 66,579 procent.

Maria Borgs fina facit höll så när på att ge henne utmärkelsen som tävlingens mest framgångsrika ryttare. Men det priset gick till Färs Härads Johanna Due Boje, som tillsammans med hästen Brownie lade beslag på tre andraplatser i de olika klasserna som ingick i den så kallade Lilla Rundan.

– Hon gjorde en helgjuten insats och hon är jätteduktig. Jag unnar henne all framgång, säger tävlingsledaren Vivianne Jeppsson. Tävlingen blev också en framgång rent arrangörsmässigt för Ystad RK. Vivianne Jeppsson var strålande nöjd med hur man genomfört tävlingen och reaktionerna från ryttarna gav henne ytterligare anledningar till att vara belåten.

– Det har gått jättebra och vädergudarna har varit med oss. Ryttarna har varit nöjda och glada över tävlingsomständigheterna.

– Underlaget brukar vara ett känsligt ämne, men de har varit nöjda med det. Det kan vi tacka ett idogt underhållningsarbete för, säger Vivianne Jeppsson, som nästan vågar utlova att tävlingen blir av även 2010.

– Det hoppas vi. Det har ju nästan blivit en tradition nu. Det är ju sjunde året vi arrangerar tävlingen, säger Jeppsson.

En som inte tycks ha något emot att komma tillbaka nästa år är GP-vinnaren Maria Borg, som hyllade tävlingen strax efter att hon mottagit segerchecken på7 000 kronor.

– Det är tur att den här tävlingen finns, för det finns inte så många sådana här tävlingar för oss som bor i södra Sverige, säger Maria Borg.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons