Annons

Hasselborgs rival lägger av

Eve Muirhead slutar med curling blott 32 år gammal. Hon gör så som regerande europeisk-, världs- och olympisk mästarinna.
"Det har varit en känslosam resa, men en resa jag är stolt över", skriver stjärnan på Twitter.
Curling • Publicerad 11 augusti 2022
Eve Muirhead lägger kasten på hyllan. Arkivbild.
Eve Muirhead lägger kasten på hyllan. Arkivbild.Foto: Brynn Anderson/AP/TT

Färskt efter februaris OS-guld i Peking väljer Storbritanniens kapten och curlingess Eve Muirhead att sluta. OS-guldet var den enda guldmedaljen Storbritannien kammade hem i mästerskapet. För det prisades hon av drottning Elizabeth II med den brittiska imperieorden.

Eve Muirhead har gått många tuffa matcher mot svenska lag Hasselborg i curlingmästerskap de senaste åren. Bland annat just i OS-semifinalen i Peking i februari, som Sverige förlorade, samt i EM-finalen i Lillehammer i fjol.

Annons

Skotskan meddelar beslutet på Twitter.

"Att sluta som regerande europeisk-, världs- och olympisk mästarinna är något som jag alltid drömt om och jag lämnar sporten med ett leende på mina läppar."

Skotskan vann senaste OS och EM, samt mixeddubbel-VM

Muirhead var verksam under 15 år och tog 17 internationella medaljer varav 11 guld.

"Bakom varje idrottare finns ett lag och jag har haft äran att jobba med de allra bästa. Från botten av mitt hjärta vill jag tacka varenda lagkamrat som jag haft äran att spela med för ert hårda jobb och er hängivenhet."

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons