Annons

Hegerberg hoppas på spel i Champions League

Hon ställer sig tveksam till kvartsfinalen mot Bayern München.
Men att Ada Hegerberg fortfarande kan vara med och vinna Champions League har överträffat alla hennes förväntningar.
Fotboll • Publicerad 5 juli 2020
Får Ada Hegerberg chansen att kyssa Champions League-bucklan även i år? Arkivbild.
Får Ada Hegerberg chansen att kyssa Champions League-bucklan även i år? Arkivbild.Foto: Balazs Czagany/AP/TT

Om det går att tajma in en allvarlig och långvarig korsbandsskada väl så var det just vad Ada Hegerberg gjorde på ett träningspass i slutet av januari.

Franska storklubben Lyon fick klara sig utan sin norska superstjärna i fem ligamatcher innan coronaviruset satta stopp för fortsatt spel.

Annons

– Det är ganska otroligt att bara missa fyra, fem matcher med en korsbandsskada. Jag har alltid tänkt att jag har mycket tur i livet, detta var väl det, säger Hegerberg till Aftonbladet.

Säsongen inte slut

Trots att fotbollssäsongen är slut i Frankrike innebär det inte att det är över för Lyon ute på kontinenten den här sommaren.

Laget har fortfarande en Champions League-titel att spela om och för damernas del ska turneringen avslutas i spanska Bilbao och San Sebastián 21–30 augusti.

Tanken är att Hegerberg ska vara redo för en comeback lagom till nästa säsong, men även om hon är tveksam till kvartsfinalen mot Bayern München, den 22 augusti, finns det fortfarande hopp om att spela en eventuell final, skriver Aftonbladet.

Kamp mot klockan

– Jag vet inte om jag hinner, det är det tråkiga svaret. Det är viktigt att ha en ambition och ett mål för att tänka sig tillbaka till planen, men det är fortfarande omöjligt att säga. Just nu tar jag det dag för dag, man måste lyssna på huvud och knä, säger Ada Hegerberg.

Norskan, som fyller 25 år nästa vecka, har vunnit Champions League tre gånger och avgjorde fjolårets final med ett hattrick mot Barcelona.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons