Heltaggat Skurup körde över Heim/Mölndal

Skurup var taggat till tänderna. Och laget fullkomligt åt upp gästande Heim/Mölndal och vann med 37– 31 (17– 12). "Det märktes att alla var riktigt sugna på att vinna i dag", sade Andreas Folkstrand, en av matchens bästa spelare.
Sport • Publicerad 29 november 2008

Till en början var matchen jämn, men efter halva den första halvleken kopplade hemmalaget greppet, ett grepp som man sedan aldrig släppte. Skurup spelade följsamt och aggressivt i försvaret och längst bak stod stabile Tobias Larsson och motade bollar med skicklighet.

– Underbart att vinna. Vi hade ett riktigt bra försvarsspel i dag och alla var på tårna, sade Folkstrand, som kom upp i nio mål.

Framåt handlade det mycket om tiomålsskytten Sebastian Rasmusson och Andreas Folkstrand, men faktum är att de flesta av Skurups spelare var starka offensivt.

– Jag är jättenöjd med alla unga killar i laget. Vi spelade ett bra försvarspel och nästan alla utespelarna gjorde mål. Detta var en riktig laginsats, sade Ion Vargalui, Skurups tränare.

Hemmalaget gjorde ett extra ryck i slutet av första halvlek och sedan fortsatte laget att övertyga i den andra för att så småningom mattas på slutet.

Tränaren Vargalui hoppades att detta var ett trendbrott och att toppformen är på väg.

– Jag tror formen kommer nu, sade han.

I och med segern behöver Skurups spelare "bara" vinna kommande bortamatch mot Mantorp och nästföljande hemmamatch mot Åhus för att få en tidig julklapp – av tränare Vargalui.

– Vinner vi de två matcherna också har jag lovat spelarna att de ska få möta en snäll jultomte, sade Vargalui.

Skurup–Heim/Mölndal 37–31 (17–12)

S: Sebastian Rasmusson 10, Andreas Folkstrand 9, Andreas Andersson 5, Jacob Andersson 5, Alexander Mårtensson 3, Martin Norman 2, Mattias Nilsson, Dennis Persson, Wilhelm Magnusson-Janz.