Annons

Henningsson tror på en Ystadsklubb i framtiden

Den unika sammanslagningen mellan IFK Ystads och Ystads IF:s juniorlag i fotboll har tagit sin början. Under tisdagen presenterades nye tränaren Leif Henningsson för laget. "Vi får hoppas att detta är ett frö som kan leda vidare", säger han.
Sport • Publicerad 25 november 2008
Symboliskt nog iklädde sig Leif Henningsson en IFK/YIF-tröja när han presenterades för spelarna. Tröjan är en handbollströja, men det är fotbollsklubbarnas P95- och juniorlag som gått samman. Bild: Ulf Gummesson
Symboliskt nog iklädde sig Leif Henningsson en IFK/YIF-tröja när han presenterades för spelarna. Tröjan är en handbollströja, men det är fotbollsklubbarnas P95- och juniorlag som gått samman. Bild: Ulf GummessonFoto: 

Även om sammanslagningen också gäller klubbarnas respektive P95-lag är steget till gemensam seniorverksamhet ännu långt. Men Henningsson tror att även detta steg kommer att tas i framtiden.

- Rom byggdes ju inte på en dag. Drömscenariot är att det blir en fotbollsklubb i Ystad så småningom. Jag vet att det finns många krafter som vill detta.

Annons

Finns det många krafter emot också?

- Jag tror att det är en minoritet i så fall.

Även om Henningsson mötte spelarna under tisdagskvällen drar inte verksamheten i gång på allvar förrän i januari.

Han hoppas att laget ska kunna delta i någon av vinterns inomhuscuper, men än så länge återstår det att se när den historiska första matchen spelas.

- Sammanslagningen är inspirerande för grabbarna i laget och alla andra inblandade. P95-lagen har ju också slagits samman så det ser riktigt lovande ut. Jag har inte hört något negativt om detta än, säger Henningsson.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons