Annons

Hermansson föll i slagtät match

Kampsport • Publicerad 6 december 2020
Jack "The Joker" Hermansson förlorade matchen mot Marin Vettori vid UFC-galan i Las Vegas. Arkivbild.
Jack "The Joker" Hermansson förlorade matchen mot Marin Vettori vid UFC-galan i Las Vegas. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Jack "The Joker" Hermansson från Uddevalla föll mot italienaren Marin Vettori i nattens mellansviktsmatch vid UFC-galan i Las Vegas.

Efter fem ronder dömde domarna matchen till Vettori via enhälligt domslut (49-46, 49-46, 49-45) rapporterar MMA Nytt.

Annons

Matchen slog nytt UFC-rekord i antal betydande slag (significant strikes) i mellanviktsklassen. Under de fem ronderna landade Vittori 164 slag och Hermansson 122, totalt 286 slag.

Jack Hermansson skulle egentligen ha mött Darren Till i nattens match, men Till tvingades avböja på grund av skada. En annan motståndare plockades då fram, den orankade Kevin Holland, men även han ställde in efter att ha testat positivt för covid-19.

Till slut blev det trettonderankade Marvin Vettori som mötte upp i oktagonen och efter segern var han imponerad av svensken.

– Jag känner att jag kunde gjort bättre ifrån mig, men wow, han är så tuff, sade Vittor i segerintervjun, enligt MMA Nytt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons