Annons

HK Björnens elitexport!

Färs har fostrat ännu en elitspelare. Anders Jönsson, mittsexa i HK Björnen, spelar nästa säsong i IFK Trelleborg. – Det stämmer. Vi är överens, berättar han.
Sport • Publicerad 21 juli 2007

Anders Jönsson är 23 år och har aldrig spelat i en annan klubb än Björnen. Men nästa säsong byter han Sjöbo mot Trelleborg. Målet är att ta en plats i IFK:s elitserielag.

– Vi har haft kontakt en tid. Men de drog sig tillbaka när jag blev skadad. Det var i våras som de hörde av sig igen, berättar Anders.

Annons

Skadan han pratar om är en knäskada han ådrog sig i november.

– Jag är fortfarande inte återställd. Men lyssnar jag på kroppen och tränar som jag ska så tror jag att det blir bra. Jag har börjat springa igen och just nu känns knäet som det ska.

Att byta division 2-spel (Björnen spelade där i vintras) mot elitserien kräver en hel del.

– Mycket handlar om rutin. Jag behöver bli snabbare i fötterna och tänka ett steg längre när vi har bollen. Att veta vad jag ska göra med den innan jag får den. Det tror jag är de stora skillnaderna.

Formellt har han inte skrivit på något kontrakt. Men övergången är ändå att betrakta som klar.

– Jag har skrivit under licensen och vi är över-ens. Just nu letar jag efter lägenhet i stan.

IFK Trelleborg gjorde en mindre succé i elitserien i fjor. Trots att laget var nykomling slutade de på åttonde plats.

– Jag har pratat med spelare och ledare och det verkar som om de har en bra organisation. Jag vet inte så mycket om stan men det löser sig. Jag ser fram mot att börja spela i klubben.

Samtidigt som Anders skriver på för Trelleborg lämnar han Björnen, ett lag som tappat både spelare och tränare sedan serien tog slut i våras. – Det är tråkigt att det blivit som det blivit. Det är trots allt klubben i mitt hjärta. Men förhoppningsvis får de ihop en trupp och kan spela nästa säsong också.

Anders har själv varit tränare för klubbens F93:or, ett uppdrag han trivdes med.

Annons

– Jag såg det som en utmaning. I år tycker jag att herrarna ska begära sig ner i division 4. De skulle tjäna på att börja om och spela in yngre spelare i laget. För en liten klubb som Björnen är det trots allt ungdomarna som är det viktiga. Det är dom som är klubbens framtid.

Roger Karlsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons