Annons

Klart: Hockeyallsvenska premiären flyttas fram

Hockeyallsvenskan skjuter upp starten av säsongen till i oktober – av praktiska skäl.
Ishockey • Publicerad 15 juli 2020
Det blir en senare start av hockeyallsvenskan i höst, premiären skjuts upp från september till oktober. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

Den svenska andraligan i ishockey skulle ha startat den 11 september, men premiären skjuts nu upp till tidigast den 1 oktober. Det var Radiosporten först med att berätta.

– Det som ägarna, det vill säga klubbarna, tidigare beslutat var att vi skulle starta den 11 september under förutsättning att vi fick spela med publik. Det har då lett fram till en diskussion bland ägarna att det beslutet ställer till en hel del i deras försäsongsplanering. Därför har det kommit fram ett önskemål att vi startar tidigast den 1 oktober, säger Guiance till TT.

Annons

– Klubbarna behöver kunna planera sin försäsong på ett bättre sätt och hantera spelarna, deras kontrakt, ledigheter och så vidare. Därför gör vi på det här sättet.

Publik helt avgörande

Regeringen beslutade tidigare under sommaren att behålla gränsen för antalet personer som får samlas på samma ställe till 50 personer. Beslutet gäller augusti ut. Hockeyallsvenskan hoppas att detta beslut kommer att förändras i närtid, eftersom klubbarna är beroende av intäkterna från biljettförsäljning.

– För vår del är det helt avgörande. Publiken står för ungefär 50-60 procent av våra klubbars intäkter och vi kommer att ha oerhört svårt att klara en säsong utan publik, säger Guiance.

Godkänt av C More

Hockeyallsvenskan har tv-avtal med C More och enligt Guiance är tv-bolaget helt med på beslutet om en framflyttad seriestart.

– C More är vår absolut bästa partner och vi för en dialog med dem hela tiden. Det är oerhört viktigt för C More att det finns en produkt så att de kan fylla en tablå, säger Guiance.

Vid ägarmötet den 13 augusti ska det beslutas exakt datum för den hockeyallsvenska premiären.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons