Annons

Höstens första seger

Gröstorp har haft en tung höst – fram till i går vill säga. Då bortaslog man Falkenberg med klara 5– 2 och tog därmed sin första seger för säsongen.
Sport • Publicerad 29 november 2006
Nu har Mattias Stenberg varit med om att vinna med Gröstorp som spelande tränare. Första segern kom i går borta mot Falkenberg. arkivbild: Bass Nilsson
Nu har Mattias Stenberg varit med om att vinna med Gröstorp som spelande tränare. Första segern kom i går borta mot Falkenberg. arkivbild: Bass NilssonFoto: 

Inte undra på att spelande tränaren Mattias Stenberg, som vann båda sina matcher, var både glad och lättad när han pratade med YA-sporten efter matchen.

– Det var jäkligt härligt och jag tycker att vi vann med mersmak också. Det var en skön lagseger och det är extra roligt att vinna när alla är med och bidrar, sa han. När Stenberg pratade om mersmak syftade han främst på att Zhi Jian Hong förlorade mötet mot An Shu trots att han haft matchboll med sig. Dessutom ledde Andreas Ohlsson med 2– 1 i set och 9– 8 mot landslagsspelaren Lukas Rydén när matchen avbröts, eftersom Niklas Rönningborn besegrat Erik Åhman och därmed spikat slutresultatet till 5– 2.

Annons

Även Andreas Ohlsson vann mot Erik Åhman. Detta var en av gårdagens viktigaste segrar och kanske den mest spännande matchen. Det blev 15– 13 i avgörande set till Andreas, som dessförinnan missat tre matchbollar och räddat en.

Mattias Stenberg var dock inte speciellt orolig under den singelmatchen, trots det rafflande slutskedet.

– Andreas har sådant självförtroende just nu så det lyser om honom. Innan har det varit nervöst när Andreas börjat hänga med huvudet, men nu kör han bara på och han känns som en vinnare rakt igenom, säger Stenberg.

– Jag har aldrig sett Andreas såhär stabil. Tidigare kunde han göra spelmässigt lika bra ifrån sig men då var det i enstaka matcher.

En annan nyckelmatch var den mellan Zhi Jian Hong och Falkenbergs andra kines Jie Jian Wei. Hong förlorade första set, men sedan övertygade han stort och var aldrig hotat i de nästföljande tre seten.

Mattias Stenberg berömde hela laget efter vinsten. Han gav till och med välförtjänt beröm till sig själv.

– Mot An Shu spelade jag sjukt bra. Jag tror inte jag missade en enda boll på hela matchen. I och med vinsten tog den före detta nollpoängaren Gröstorp ett jättekliv i tabellen. Laget gick från jumboposition till sjätte plats och Mattias Stenberg bara skrattade när YA-sporten upplyste honom om att Gröstorp just nu är på slutspelsplats.

– Det hade jag ingen aning om. Då flög vi upp i tabellen rejält då och är där vi ska vara, sa Stenberg och fortsatte skratta.

Fyra lag i elitserien står på två poäng. Warta och Spårvägen är två av dem och det är just dessa båda nykomlingar som Gröstorp ska möta härnäst.

Ulf Gummesson

Annons

0411– 55 78 72

ulf.gummesson(a)allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons